We zitten ondertussen al even in het nieuwe jaar en een nieuw jaar, dat betekent… een nieuw jasje voor jouw woning! Of het nu is om deze erna door te verkopen (via UGLY.BE, bijvoorbeeld) – of om er gewoon nog zelf in te blijven wonen, die hippe trends in huis integreren, dat kan nooit kwaad.

Wij gingen op zoek naar de mooiste woontrends van het moment, zodat jij perfect weet naar welke elementen je op zoek moet gaan om jouw woning een ware transformatie te laten ondergaan. Enneuh… fan van schoon design, maar zelf geen goesting of tijd voor? UGLY.BE heeft ook een eigen styliste in huis. ‘t Is maar dat je ‘t weet…

 

What is Japandi, the design trend making waves on Pinterest right now?
Bron: https://www.lifestyleasia.com/bk/living/property-interiors/what-is-japandi/

#1 Japandi: waar sober en contrast elkaar vinden

De Japandi-stijl kan je kort en krachtig omschrijven als ‘warm minimalisme’. Deze snel opkomende woontrend combineert stijlen uit Japan en Scandinavië tot een onverwachts, maar prachtig, geheel.

Wanneer je de Japandi-stijl wil toepassen in jouw woning, kies je best voor een neutrale basis met sobere elementen, die vervolgens worden opgefleurd met subtiele contrasten. Denk bijvoorbeeld aan neutrale kleuren en materialen, die je dan combineert met knuffelzachte teddystoffen. Of gebruik gladde oppervlakken, die je vervolgens pimpt met organische vormen.

 

 

Mid Century Modern Minimalist Home Interiors & Furniture Ideas
Bron: http://www.home-designing.com/mid-century-modern-minimalist-home-interiors-furniture-ideas

#2 Zacht, licht, knuffelbaar: integreer waar je nood aan hebt

Nu we het afgelopen jaar allemaal binnen moesten blijven, stijgt de nood naar een warme en rustgevende thuis om in te vertoeven. Hoe woelig, hard en onvoorspelbaar de buitenwereld vandaag lijkt te zijn – zo rustig, zacht en comfortabel willen we onze woonst inrichten. 

Begin daarom alvast met het zoveel mogelijk elimineren van hoekige en strakke vormen in huis: ga voor ronde bijzettafels, afgeronde stoelen of een ovale eettafel. Door het weghalen van scherpe hoeken, zal ook jouw interieur minder ‘scherp’ ogen. Een tweede stap hierbij, is de integratie van verschillende stoffen in huis. Een rond velours kussen hier, een teddy dekentje daar en een linnen plaid ginder: combineer zachte stofjes die uitnodigen om tot rust te komen. En kies je ook nog eens voor stofjes en nieuw meubilair in lichte en zachte kleuren? Dan scoor je een 10/10 op elk gebied wat deze woontrend betreft. 

 

 

Decorating on a Budget: Repurposing Thrift Store Finds | Design Fixation
Bron: https://design-fixation.com/2020/03/repurposing-thrift-store-finds.html

#3 Onbekend is zeer bemind: ga voor uniek en duurzaam

Duurzaamheid is een woontrend van nooit weggeweest, die ook vandaag een steeds grotere rol begint in te nemen. De tendens van tijdloos meubilair, en liefst nog gerecycled ook, neemt steeds meer toe aan populariteit. Ga dus gerust uitgebreid op snuffeltocht in je favoriete kringloopwinkel: je geeft er een meubel een nieuw leven mee én de kans is groot dat je een uniek stuk in huis haalt.

En ben je geen fan van kringloopwinkels, maar wél van duurzaamheid? Geen probleem: heel wat meubelmerken springen mee op deze kar – en ruilen dure merknamen in voor een stamp of approval wat duurzaamheid of gerecycleerd materiaal betreft. 

 

 

SIMPLY PURE Houtsnijwerk wandpanelen, houten panelen, houten tafeltjes, vloervazen, hanglampen, wikkelarmbanden. | Thuisdecoratie, Decoraties, Wandpanelen
Bron: Pinterest – https://nl.pinterest.com/pin/370561875561416282/

#4 Breng terug wat je mist: wereldse decoratie

2020 bracht niet enkel de nood aan een gezellige thuis met zich mee, maar ook een gemis naar wat we allemaal graag doen: het opsnuiven van andere culturen tijdens onze reizen. Het is dus niet zo heel gek dat dit gemis zich uit in een andere nieuwe interieurtrend… het integreren van souvenirs en andere culturen in ons eigen stekje.

Wanneer je karakter, nostalgie en een snufje kitsch met elkaar vermengt, krijg je wat trendspotters ‘wereldse decoratie’ noemen: vintage meubels, unieke souvenirs, specifieke prints of een eyecatcher aan de muur? Wanneer je slim kiest en slimmer combineert, creëer je een werelds gevoel in huis waar je gegarandeerd graag in thuiskomt. 

 

 

on trend: tinted colored glass. | sfgirlbybay
Bron: https://www.sfgirlbybay.com/2020/05/27/on-trend-tinted-glass/

#5 Klein maar fijn: gekleurd glas als eyecatchers

Nog zo’n woontrend die once upon a time als kitsch werd bekeken, maar die nu aan een onstuitbare opmars bezig is: kleurrijke accessoires in de vorm van gekleurd (en als je het helemaal goed wil doen: gerecycled) glas. Deze accessoires vind je vandaag in tientallen verschillende vormen en opties, het is aan jou om te kiezen dewelke het best in jouw interieur passen.

Zo zijn er diegenen die all the way gaan en bepaalde delen van hun ramen of deuren opfleuren met gekleurd glas. Anderen kiezen voor de subtielere versie, en plaatsen vazen, glaasjes, kandelaars of beeldjes uit gekleurd glas op de boekenkast of tussen de planten als onverwacht kleurelement. Wat je ook kiest – en hoe je deze trend ook integreert: deze kleine gekleurde elementen in huis zullen jouw interieur meteen een unieke en onvergetelijke boost geven. 

 

Benieuwd hoe goeie styling voor een snellere verkoop zorgt?

Goed. Want daar kunnen wij je alles over vertellen! Bij UGLY.BE kan je tenslotte ook terecht voor een professionele styling van jouw woning, zodat deze bliksemsnel verkocht geraakt aan het juiste doelpubliek. Kom gerust eens langs, want we vertellen je hier graag meer over. Tot snel?