In juni staat ‘feest’ centraal in Groenenhoek, de wijk die je vindt tussen de Berchemse spoorweg, de Gitschotellei en de Vosstraat. Want waar de wijk ooit weinig meer was dan wat bossen, een aantal boerderijen en wat weilanden – is het daar vandaag levendiger dan ooit. In juni 2023 vieren de wijkbewoners haar honderdste verjaardag, en ook wij zetten de buurt met veel liefde in de schijnwerpers. Laat je verleiden door de charme, dorpse sfeer en pracht van deze gegeerde buurt…


De voordelen van wonen in Groenenhoek

De wijk is zeer populair bij stadsmussen op zoek naar groen en rust. Je woont er vredig uit het drukke stadscentrum, maar staat na tien minuten fietsen nog altijd op de Vogelenmarkt cavaatjes te drinken. Zo geniet je van het beste van beide werelden: gebruis en gefeest van de stad, rust en gezelligheid van een dorpse wijk. Wie zegt dat kiezen verliezen is, die is nog nooit in Groenenhoek geweest!

Daarnaast is de natuur nooit ver te zoeken: je woont in een ontzettend groene omgeving. Wissel af tussen het Harmoniepark, Brilschans, Te Boelaer, Boekenberg, en een beetje verderop het Rivierenhof: aan wandelplezier tussen het groen geen gebrek. De naam verklapte het natuurlijk zelf al…

Geen grote fietser? Absoluut geen probleem, want ook qua mobiliteit scoort de wijk hoog. Tram, bus of trein? We durven te wedden dat je nooit langer dan tien minuten zal moeten wandelen. Daarnaast hoef je misschien zelfs niet al te ver te gaan, want je vindt er een prachtige mix tussen kleine handelaars en grotere supermarkten, horeca, scholen, sportclubs, enzovoort. Alles binnen handbereik, dus!

Als laatste moeten we het ook nog hebben over de unieke sfeer die de wijk zo typeert. De buurt is de laatste jaren enorm verwelkomend en multicultureel geworden – zonder afstand te doen van de typische verenigingen die de buurt al jarenlang kenmerken. Zo is de jaarlijkse Sinterklaasstoet een absolute publieksfavoriet waar reikhalzend naar wordt uitgekeken!


Wat is er te beleven?

Heel wat! We kunnen jammer genoeg niet élke zaak vermelden, er zijn er namelijk erg veel (nog zo’n voordeel aan de wijk), maar we hebben ons best gedaan om met een greep uit het assortiment de diversiteit in de straten aan te tonen.

De dag beginnen? Dat doe je op ’t gemak bij Ej Gast op de Gitschotellei. Straffe koffie, traag ontbijt of deugddoende lunch, je vindt het allemaal bij sympathieke uitbaatster Lindsay. Een duurzaam shopke doen? Dat doe je dan weer in het nieuwe Noma, een charmant kledingzaakje aan het Te Boelaerpark.

Terug honger gekregen? Dan raden we aan om de hartverscheurende keuze te maken tussen het hippe Bowie naast het Te Boelaerpark en het originele Deli Barrio in de Sterrenborgstraat. Beide concepten serveren hun eigen charme en smaakpallet – en zijn absoluut de moeite om een bezoekje te brengen!

Ook qua aperitiefmogelijkheden heb je hier keuze te over. Wijn- of cocktailliefhebber? Dan is de keuze snel gemaakt: het charmante Bar Francois in Borgerhout steelt ongetwijfeld je hart met z’n prachtige interieur en gemoedelijke sfeer. Maar ook de vaste waardes zoals café Josee en Bar Brul staan hun mannetje in deze steeds hipper wordende buurt: breng deze klassiekers in het straatbeeld zéker op tijd en stond een bezoekje, je zal er gegarandeerd een heerlijke tijd hebben.

En heb je iets te vieren? Dan sturen we je resoluut naar het knusse Atelier Maple, waar je door de maximumcapaciteit van 20 mensen zeker bent van een intieme avond met je favoriete mensen. Hier staat smaak en beleving centraal – en komt zelfs de meest ervaren fijnproever aan hun trekken, beloofd!


Pand in de kijker: Bikschotelaan

Overtuigd van wonen in de prachtige Groenenhoekwijk – en zo heel toevallig ook op zoek naar een instapklaar appartement? Dan stellen we je vandaag graag voor aan deze lichtrijke stek op de Bikschotelaan. Met drie slaapkamers, een zongericht terras én een totaalrenovatie achter de kiezen, is dit appartement een ware droom om in thuis te komen. En ga je de deur uit? Dan zit je binnen een oogwenk in ’t groen: je woont hier tenslotte op een steenworp van dat gezellige Te Boelaerpark!

Meer weten? Dat kan, via info@ugly.be. Tot snel?


Pand in de kijker: Jozef Libertstraat

Halsoverkop gevallen voor de buurt, maar ben je op zoek naar een huis? Top: want ook hiervoor kom je bij ons aan je trekken. Deze heerlijke gezinswoning ligt boenk in ’t midden tussen het Te Boelaerpark en het gezellig Boekenbergpark, biedt voldoende ruimte met drie slaapkamers én stoeft met een zongerichte tuin zonder inkijk. Als bonuspunt kom je ook nog eens terecht in een hechte woonwijk, die haast dorps aandoet (maar dan wel vlakbij ’t Stad ligt). Meer weten? Dat kan, via info@ugly.be. Tot snel?


Gebrand op Groenenhoek?

Hou dan zeker onze website en sociale mediakanalen in de gaten om als eerste op de hoogte te zijn van nieuwe panden in deze gegeerde wijk. Meer informatie over onze werking? Dat kan: contacteer ons via info@ugly.be met jouw verhaal – en dan gaan we samen op zoek naar dé baksteen voor jou.


Niet van plan om te kopen, maar wel om te verkopen? Ontdek hier hoe dat in z’n werk gaat: