Huisdokters zijn we niet, maar we maken van jouw huis wel een knusse thuis die iedereen wil kopen. Kijk mee hoe we te werk gaan.

“Behangen en schilderen jullie ons huis dan opnieuw?” Vaak merken we dat mensen ons nog te veel verwarren met een soort huisdokter. UGLY renoveert geen huizen, maar richt bestaande panden opnieuw in. Betekent dit dat je woonst er super nieuw moet uitzien? Helemaal niet. We demonstreren dit best aan de hand van een voorbeeld. Een appartement in de Boshovestraat in Deurne maakten we volledig UGLY-proof.

Karakter had de woning al dankzij de grote lichtinval, de handige indeling en de authentieke mooie houten vloeren. Toch blijft het voor veel kopers moeilijk om zich in te beelden waar alle meubels zullen staan.

Spelen met ruimte

Styliste Carolien benutte elk hoekje van de uitzonderlijk grote slaapkamer. Daarom plaatste ze een leuke felgekleurde, lage bureau onder het raam. Ideaal voor mensen die af en toe van thuis uit werken. De meeste mensen zouden hun bureau dan mee in de living proppen, maar door de werktafel weg van het bed te installeren met zicht op het raam, creëer je een eigentijds werkkader. Daar denk je als koper wellicht niet meteen aan.

Ook de keuken leek niet meteen ruimte te bieden voor een tafel. Schijn bedriegt. Hier ontbijt je elke dag in stijl. Daardoor wordt de keuken meteen een extra eetkamer. Toch bestaat de kunst erin om je kamers niet overvol te presenteren, want dat verkleint je ruimte ook. De living krijgt een kleine zetel en een tafel met krukken. Bombastische stoelen zouden te veel plaats innemen en doen de ruimte minder groot ogen.

It’s all in the details

Naast het spelen met ruimte, creëren we bijzonder veel sfeer met details. Bloemen in elke kamer zorgt niet enkel voor kleur, het toont ook aan dat er geleefd wordt. Net zoals een opengeklapt boek op de salontafel en een opgefrommelde keukenhanddoek. De sleutels op de deur, de gedekte tafel en de brandende lamp geven speels de indruk dat er net nog iemand was. Misschien wel gewoon om de hoek. De woning is huislijk en als koper krijg je gewoon zin om je meteen te installeren.

Juist perspectief en voldoende licht

Dat ‘boekjes-effect’ verkrijgen we natuurlijk niet alleen dankzij de styling, maar ook via de juiste fotografie. Pas op, groothoeklenzen komen er niet aan te pas (te herkennen aan bolle vloeren of muren). Wel enkele spots die natuurlijk licht nabootsen. Daarmee faken we geen licht dat er niet is (je merkt trouwens meteen de ramen op in een pand), maar geven we een ruimte de juiste uitstraling. Een kamer waar de zon fel binnen schijnt kan bijzonder donker ogen omdat je een foto neemt tegen het licht in. Dan werk je met tegenlicht zodat je geen vals gevoel van duisternis krijgt. Ook door in te zoomen op bepaalde authentieke elementen zoals vloeren en molluren krijgen ze dé aandacht die ze verdienen. En zo wordt een op het 1ste gezicht banaal appartement een droomstek die in een mum van tijd verkocht was.