Zoals je al wel weet, zijn wij bij UGLY.BE nie vies van verandering en vernieuwing. We gaan altijd op zoek naar manieren om het anders te doen binnen de vastgoedsector – en houden hier altijd het comfort van koper én verkoper bij in het achterhoofd. 

In onze huidige maatschappij is het vermijden van onnodige directe contacten een tweede natuur geworden. Maar wat nu met die plaatsbezoeken wanneer je een pand wil (ver)kopen? Deze zijn tenslotte nog altijd even onmisbaar als voordien. 

Wij komen met onze 360° virtuele rondleiding als oplossing. Via deze video’s, die per mail toegestuurd worden, krijgt de geïnteresseerde een eerste duidelijke impressie van de woning, zonder dat de verkoper inboet op veiligheid en/of privacy. We vertellen hier graag meer over! 

Het belang van plaatsbezoeken

Het is misschien onnodig om er extra nadruk op te leggen, maar we doen het toch: plaatsbezoeken zijn onmisbaar wanneer het gaat over de aan- of verkoop van een pand. Een potentiële koper is niet enkel op zoek naar wat op camera te vangen valt, maar ook naar dat authentieke ‘gevoel van thuiskomen’ dat bij een nieuwe stek moet horen. Hij of zij moet die unieke klik hebben – en wij geloven dat je die enkel kan voelen door je fysiek in die nieuwe omgeving te bevinden. Hoe moeilijk het vandaag dus ook is: een plaatsbezoek zal in bijna alle gevallen de doorslaggevende factor tot verkoop zijn.

360° virtuele rondleidingen: veilig én op ‘t gemak

Onze 360° virtuele rondleidingen zijn dus geen ‘vervanging’ van die echte plaatsbezoeken. Bekijk deze eerder als een tussenstap: tussen het online bekijken van het pand – en het effectieve bezoek. Onze 360° video’s geven een beter en meer volledig beeld van het pand dan dat statische beelden dat doen. Bovendien hebben we deze video’s opgenomen met het verhaal van de woonst in het achterhoofd: het zal lijken alsof je zelf de woning betreedt – in de mate waarin dat mogelijk is zonder VR-brilleke, natuurlijk! 

Via deze virtuele rondleiding zullen potentiële kopers dus een iets vollediger beeld krijgen van het pand in kwestie. Sterker nog: ze krijgen dit beeld vanuit het comfort én de veiligheid van hun eigen zetel. Ze wandelen binnen in een woning, zonder de eigen woning te verlaten. En, beter nog, ze krijgen de kans om alles even te laten bezinken – en de video verschillende keren te bekijken.

Een hedendaagse filter die zorgt voor minder directe contacten én een efficiënter verkoopproces

Naast het comfort en gemak van deze virtuele rondleidingen, komt dan natuurlijk nog het grootste voordeel. Wij bekijken onze 360° video’s tenslotte niet alleen als een fijn extraatje, maar zetten deze ook actief in als filter: tussen oprecht geïnteresseerden en diegenen die ruimer op zoek zijn. De video zal meer laten zien dan enkel foto’s dat kunnen, waardoor geïnteresseerden sneller kunnen zien of het pand helemaal iets voor hen is – of dat er toch cruciale zaken missen. Zo zal de groep mensen die op effectief plaatsbezoek komt een stuk kwalitatiever zijn, vindt er hierdoor minder direct contact plaats én zullen we het pand sneller en efficiënter kunnen verkopen. 

Onze verkoper blijft voorop staan

Misschien vraag je je nu af waarom we deze rondleidingen enkel via mail toesturen – en ze niet standaard mee op de website zetten. Wel, daar hebben we goed over nagedacht. 

Enerzijds, zoals eerder vermeld, doen we dit om de video in te kunnen zetten als filter. Anderzijds kozen we hiervoor omdat we willen weten wie het pand ‘bezoekt’. Dit geeft niet enkel de verkoper een veiliger gevoel (op gebied van privacy en inbraakveiligheid, bijvoorbeeld), maar dit is ook voor ons interessant: zo kunnen we de geïnteresseerden, net zoals bij een effectief bezoek, persoonlijk opvolgen. 

Bovendien bieden we ook de mogelijkheid om samen met de koper online te gaan – en tijdens het virtuele bezoek informatie te geven, oplossingen te bieden voor eventuele bedenkingen en algemene vragen te beantwoorden. Dit gezamenlijke virtuele bezoek geeft ons tot slot ook mooie manieren om feedback over het pand te ontvangen, wat interessant is voor ons als makelaar – maar ook voor de verkoper zelf. Dit, en veel meer, zou onmogelijk zijn als we deze video zomaar openbaar op de pagina zouden aanbieden.

Meer weten over deze nieuwigheid?

Of simpelweg andere vragen voor ons? Aarzel niet om contact met ons op te nemen: wij beantwoorden ze graag. Tot snel!