Tegenwoordig is (af en toe) thuiswerken meer de norm dan de uitzondering. Niet zo heel gek: 2020 leerde ons dat je ook vanuit die eigen zetel prima kan presteren – én het heeft voor velen onder ons een positief effect op mentale gezondheid én kwaliteit van ’t werk. Toch is het belangrijk om ervoor te zorgen dat je werk en privé strak gescheiden houdt, ook al doe je beide tussen dezelfde vier muren. Wij geven je enkele tips mee om hiervoor te zorgen – én stellen je voor aan twee pandjes waarin thuiswerken een waar plezier wordt…


Drie tips om privé en werk goed gescheiden te houden

Eerst en vooral is het belangrijk om vast te houden aan die routine van naar kantoor gaan. Plan duidelijke werkuren in en hou vast aan een standaard structuur. Maak desnoods een wandelingetje voor en na het werk, zodat het lijkt dat je ‘onderweg’ bent geweest. Enneuh… werken in joggingbroek is heerlijk, maar je productiviteit wordt meer gestimuleerd door te werken in ‘normale’ kleren.

Daarnaast is het ontzettend belangrijk om voldoende pauzes in te plannen. Probeer op z’n minst elk uur de benen te strekken, werk even rechtstaand (aan het keukeneiland, misschien?) of wandel blokje rond om je hoofd leeg te maken: dit is goed voor je lichaam, maar stimuleert eveneens de creativiteit!

Als laatste is het ook belangrijk om een goed afgescheiden werkruimte in huis te hebben. Probeer deze zo ‘apart’ mogelijk in te richten, zodat deze voelt als kantoor en zo min mogelijk afleidingen heeft. Heb je geen ruimte voor een aparte werkplek? Geen probleem; zorg dan gewoon voor een vaste stoel of plek aan tafel. Belangrijk: ruim na het werk alles op, zodat je niet heel de avond op die laptop of werkdocumenten moet zien – en onbewust ook in je privé met je werk geconfronteerd wordt…


Kalverveld: een prachtige praktijk

Dit heerlijke pand in Borgerhout verovert ongetwijfeld menig hartjes door z’n charme, grootte en ligging. Maar dé grootste troef van deze schone baksteen? Da’s absoluut het gelijkvloers (die overigens ook uitkijkt op een prachtig tuintje). Oorspronkelijk was dit een architectenbureau – en dat zie je aan de kwalitatieve materialen en cirkelvormen die een rode draad doorheen de volledige woning vormen. Deze gelijkvloers is per-fect om in te richten als praktijk voor eender welk vrij beroep: zo werk jij in je eigen ruimte, van thuis uit, maar toch goed afgescheiden van je privé… Meer weten? Kom gerust binnen!


Generaal van Merlenstraat: grote handelsgelijkvloers om in te richten

Wonen op Zurenborg, ’t is iets magisch. Werken op Zurenborg, da’s voor gelukzakken. En wonen én werken op Zurenborg? Dat doe je in dit adembenemende huis waar charme, esthetiek en authenticiteit centraal staan. Vandaag hebben we het over het gelijkvloers. De verkopers gebruikten dit handelspand als kunstgalerij, maar dankzij de mooie keuken én het aparte toilet komt deze ruimte met ontzettend veel mogelijkheden. Let zeker op de keramische parkettegel en het prachtige oranje glas waar ’t licht zo magisch door binnenvalt… Meer weten? Laat je betoveren!


Niet van plan om te kopen, wel om te verkopen? Ontdek er hier alles over!