Philippe Gillis

Zaakvoerder, makelaar in hart en nieren en interieurfanaat Philippe combineert professionele sérieux met een jovialiteit om u tegen te zeggen.

Zaakvoerder en pionier

Na een graduaat bouwkunde, optie vastgoed, aan de Artesis Hogeschool in Mechelen liep Philippe stage bij een Antwerps vastgoedkantoor. Dat beviel hem enorm, maar met een familie van zelfstandigen achter zich, voelde Philippe het al snel kriebelen om zijn eigen ding te doen.

In 2006 stampte hij van thuis uit, zijn eigen kantoor uit de grond en al gauw bouwde hij aan zijn eigen vastgoedconcept UGLY. “We lieten ons inspireren door atypische concepten in het buitenland en gaven er onze eigen creatieve twist aan. UGLY gaat voluit voor inspirerende styling, tot de verbeelding sprekende professionele foto’s en wervende storytelling. Wij verkopen niet zomaar bakstenen, maar wel de hele beleving van een huis. Met UGLY.BE willen we echt een meerwaarde creëren en zo het verschil maken.”

Als zaakvoerder draagt Philippe de verantwoordelijkheid voor heel zijn team. Daarbij is de lijn tussen werk en privé niet altijd zo strikt. “Ik wil een familiale sfeer bevorderen en aan een fijne teamgeest werken, zonder onze commerciële focus uit het oog te verliezen.” Op vrijdagavond vind je Philippe en zijn team al eens in Bar Brul aan het Boelaerpark en ook in het weekend ontmoeten ze elkaar weleens met de kinderen erbij. Die sympathieke, ontspannen en tegelijkertijd erg professionele vibe voel je van zodra je het kantoor binnenstapt.

Docent aan AP Hogeschool

Intussen is Philippe ook docent aan de AP Hogeschool, in de richting Vastgoed aan campus Park Spoor Noord. In het vak verkooprecht kan hij zijn kennis over het fiscale en juridische luik van vastgoedtransacties doorgeven en daarnaast brengt hij de nieuwe garde ook alles bij over bemiddeling. Wanneer hij niet voor een groep studenten staat, begeleidt hij bachelor proeven en eindprojecten. Verder is Philippe is ook nog stagemeester.

Precies die variatie vindt hij het allerfijnst aan de job. “Geen twee dagen zijn dezelfde. Ik leid al onze creatieve en commerciële meetings, bezoek met klanten interessante panden, geef les aan de hogeschool, stippel ons beleid uit en ontferm me over onze stijl en communicatie.”

Liefde voor esthetiek

Als zaakvoerder met veel liefde voor esthetiek, is Philippe voortdurend in de weer met hoe hij het concept UGLY.BE nog verder kan finetunen. “Het blijft een fantastische job. Op creatief, communicatief en diplomatisch vlak vind ik het een geweldige uitdaging die bijzonder veel voldoening geeft.”

Philippe heeft een vriendin Katrin en samen hebben ze twee kinderen Sophia en Oliver. Nu hun huis in Mortsel verbouwd is en de kinderen naar school gaan, komt er voor Philippe hopelijk terug wat meer ruimte voor vrije tijd. Die spendeert hij het liefst samen met zijn gezin of al sportend: voetbal, skiën, tennissen of een toertje op de koersfiets. Hij omgeeft zich graag met mensen en mooie dingen. Esthetiek is belangrijk voor Philippe.

 

Contacteer Philippe