Marlies Beckers

Taalidioot pur sang, freelance copywriter & culinair journalist en enthousiaste doorzetter. Dat is Marlies. Bijna elke tekst voor UGLY.BE passeert haar handen en ogen. Want UGLY publiceert enkel wanneer het juist aanvoelt.

 

Bruisende no-nonsense teksten

Taal is altijd haar ding geweest. “Mijn kleuterjuf snoerde me ooit de mond met een stuk plakband”. Sindsdien ging het van kwaad naar erger. Om het ratelen binnen de perken te houden, wijdde ze zich aan schrijven. “Op papier kan ik schrappen en hervormen tot het goed zit. Papier geeft me de mogelijkheid om elk woord te wikken en te wegen. Papier zorgt voor essentie.”

 

Haar studies Germaanse filologie (of zoals het vandaag heet: Master in de Nederlandse en Engelse taal- en letterkunde) hielpen haar om haar woorden te structureren. Op die manier kreeg een verhaal ook effectief een verhaallijn. Aan de University College of London spijkerde ze haar Engelse retoriek bij, maar trok ze vooral haar ogen open.

 

Tijdens een extra Master communicatiewetenschappen liep ze stage bij een productiehuis. Nadien trok ze een jaar de wijde wereld rond. “Daar leerde ik dat het grootste spektakel begint wanneer we de deur achter ons dichttrekken. De uiteenlopende mensen die je leert kennen en de inspiratie die je opdoet, zijn onevenaarbaar.”

 

Terug op Belgische bodem werkte ze 1 jaar als redactrice voor een magazine en 4 jaar als online content coördinator op de communicatieafdeling van Infrabel. Het bloed kruipt echter waar het niet gaan kan en in 2012 werd een bijberoep hoofdberoep.

 

Na verloop van tijd kon ze zowel haar passie voor schrijven als voor eten combineren in de job van haar leven. Intussen schrijft Marlies als freelance copywriter voor klanten zoals Alpro, Stad Antwerpen en UGLY.BE en als freelance culinair journalist voor Libelle, Libelle Lekker en BO-Magazine en is ze auteur van culinaire boeken: Stadskookboek Antwerpen en XIII Antwerpen.

 

De paradox van het reizen

Door het vele reizen gebeurde er iets paradoxaals bij Marlies. “Hoe verder je fysiek van huis weg bent, hoe dichter thuis lijkt. Een eigen plekje waar je je verhalen aan kan toevertrouwen en waar je in alle rust het spektakel van buiten kan verwerken waardeer ik elke keer opnieuw na een lange reis. Net daarom schrijf ik zo graag voor UGLY. We geven mensen een thuis. Ik verbloem geen panden, maar prikkel wel je fantasie. Ik schets een avontuur dat jij graag zou beleven en vooral een dat mogelijk is.”

 

Naast schrijven kan ze zich helemaal verliezen in een inspirerend boek, koppelt ze graag een goed gesprek aan een kop specialty coffee en kan ze intens genieten van een uitgerekte gastronomische maaltijd of een zelfgemaakt diner. Thuis of elders in de wereld. Maar altijd met een fantastisch glas wijn.

 

marlies@bubblelab.be

Contacteer Marlies