Britt Libot

Britt studeerde in een ver verleden Nederlands en Theater- en Filmwetenschappen, ging daarna aan de slag als copywriter in de wondere wereld van sociale media en marketing, propte er nog een jaar een job als communicatiemedewerker bij de Taalunie tussen – en kwam uiteindelijk bij UGLY terecht.

 

Taal is, zeg maar, écht haar ding

En daarom heeft ze er niet enkel haar persoonlijkheid van gemaakt, maar ook haar job (haar eigen woorden). Ze schrijft liefdevol voor haar werk, schrijft soms muziek en werkt in haar vrije tijd het liefst urenlang aan haar roman. Daarnaast houdt ze van alles queer culture, literatuur, cinema, katten, dinosaurussen en haar loon opsouperen aan urenlange etentjes en boeken met mooie covers.

Schrijven zat er bij Britt dus van kindsbeen af al in. Ellenlange lijstjes met mooie woorden, zinnen onderlijnen die blijven nazinderen en dagboeken propvol vertelsels: taal en verhaal speelde altijd al een hoofdrol in haar leven. Nederlands was altijd de basis, de eerste én de grootste liefde – maar na een extra opleiding Engels kreeg ook deze taal een liefdevolle tweede plaats.

 

Antwerpen & Britt, ’t staat bijna synoniem voor elkaar

Wie Britt al langer kent dan vandaag, die weet het: Antwerpen zit in haar DNA. Een rasechte en apetrotse Sinjoor, een Antwerpse tongval en totale verontwaardiging wanneer iemand uit de Voorkempen zegt ‘van Antwerpen’ te zijn: haar liefde voor elke Antwerpse straat en buurt straalt uit in alles wat ze doet. Niet zo heel gek dus, dat ze in ongeveer elke wijk van ‘t Stad heeft gewoond – en voor elk van die wijken nog steeds een speciaal plekje in haar hart bewaart (#2060ForEver).

Vandaag woont Britt in haar eigen appartement in (dat hippe en opkomende) Deurne-Noord, inclusief kersverse kitten Toulouse (Lou voor de vrienden). Maar dat romantische schrijven, dromen en vertellen over alle Antwerpse hoekjes en kantjes: dat doet ze nog altijd even passioneel als ware ze het nog altijd een échte buurtbewoner. Maja, geef toe. ’t Stad graag zien… dat doet ge vanuit de hele wereld, nietwaar?

 

Waarom UGLY?

“Waarom niet?” (in haar eigen woorden). Bij UGLY krijgt ze de kans om de magie van woorden te verbinden aan de magie van esthetiek, thuiskomen – en vooral: thuis voélen. Britt is altijd op zoek naar inspiratie en schoonheid: in mensen, in dingen en in werk. Bij UGLY kreeg ze perongeluk het volledige lijstje toegestopt – and then some. Want bovenop die passie voor taal en verhaal, ontdekte ze er ook een tot nog toe goed verborgen liefde voor vastgoed. Een heel nieuwe wereld, boordevol onbekend taalgebruik en niche woorden, waar ze elke dag opnieuw met tomeloze energie en een gezonde dosis nieuwsgierigheid haar tanden in zet.

 

 

 

Contacteer Britt