verkocht

Antwerpen

509m²

4 slaapkamers

verkocht

509m²

huis

Ruimte zat in deze gigantische woning uit 1540, knal in de Antwerpse studentenbuurt. Wie houdt van een huis met een ziel, een verhaal en een landelijke stijl is hier aan het juiste adres. In deze beschermde woning boet je nergens op in. Voor de deur en achter de deur, er is alles wat je nodig hebt.

Ruwe materialen zorgen voor charme en warmte

Toen Marianne en Walter 19 jaar geleden hun oog op deze oude woning lieten vallen, waren ze op slag verliefd. Doorheen de jaren heeft het koppel de woning van meer dan 400 m2 volledig gerenoveerd. Valse plafonds werden weggehaald en alle balken werden blootgelegd. De vloeren waren te fel beschadigd, dus kwam er overal een houten vloer in, afkomstig van oude treinwagons. Hier en daar werden moderne elementen toegevoegd zoals glazen deuren om het oude huis toch licht te maken.

Het is inderdaad opvallend licht in de woning. “Dat komt omdat er overal ramen zijn en het geen typisch bruin glas is, wat je wel meer ziet in huizen van toen”.

Alsof je op ‘den buiten’ bent

Alles wat kapot was, werd vernieuwd en ook eigentijds gemak werd niet geschuwd. Een nieuwe keuken met keukeneiland en een aanrecht van groene dolomiet verwelkomt je op de eerste verdieping. Van hieruit kun je helemaal rondlopen van eet- tot leefruimte.De keuken geeft ook uit op het zonovergoten terras. Een ijzeren trap breng je naar de tuin op het gelijkvloers. En redelijk uitzonderlijk in de stad, je hebt geen inkijk.

“De buurt is geweldig. Je bent op 10 minuten van het Eilandje en 5 minuten van de Meir.

Inclusief appartement

De draaitrap leidt je naar de 2de verdieping met twee slaapkamers en een badkamer. Verfris je in de inloopdouche of relax in het ligbad. De 3de en 4de verdieping richtten Marianne en Walter in voor hun toen 17-jarige zoon. Ideaal voor grotere kinderen of om te verhuren op AirbnB. Het uitzicht vanuit de nok is ook verbluffend. De zijkant van de Sint-Jacobskerk is fenomenaal. “De A-constructie is beschermd, een dakterras bouwen mag niet, maar een groot dakvenster kan dan weer wel.” Ook het trapje naar de 4de verdieping is beschermd trouwens.

Ieder zijn plek

Helemaal beneden op het gelijkvloers is er naast een brede gang een ruime garage met plek voor 3 wagens. Wat een luxe in centrum Antwerpen! Achter de garage heeft Marianne haar atelier ingericht.

En last, but not least, is er nog een feestkelder. Via een trap die Marianne zelf gemaakt heeft sta je in een bijzonder ruime, gezellige kelder. Ideaal voor een feestje of een thema-etentje. “In dit huis heb je allerlei hoekjes en kantjes, hier vind je altijd wel een plekje voor jezelf.”

No worries

Charme kom je hier niet tekort, maar gelukkig zijn de nutsvoorzieningen niet meer van de Middeleeuwen. Alle leidingen en elektriciteit werden vernieuwd. Er is overal centrale verwarming en ook de aansluitingen voor een alarm en domotica liggen klaar. Een open haard in de living zorgt voor extra gezelligheid.

Wil je graag een kijkje komen nemen, maak dan vrijblijvend een afspraak via info@ugly.be.

Lees meer...

Lees minder...

Algemeen

Categorie:

huis

Overzicht

Woonoppervlakte:

509m²

Aantal slaapkamers:

4

Aantal badkamers:

2

Algemene indeling

Parkeerplaatsen:

Tuin:

Ja

Terras:

60

Inlichtingen

Bouwvergunning:

Ja

Dagvaarding:

Nee

Verkavelingvergunning:

Nee

Voorkoop recht:

Nee

Certificaat elektriciteit:

ja, niet conform

EPC:

536 kwh/m²/j

Overstromingsgebied:

niet gelegen in een overstromingsgevoelig gebied

Prinsesstraat 11 2000 Antwerpen

Prinsesstraat 11 2000 Antwerpen

Huis verkopen?

Ben je nog altijd trots op je huis? Verkoop het dan ook op een mooie manier én aan de juiste prijs. Contacteer ons en we springen snel binnen. (helemaal vrijblijvend)