verkocht

Berchem

80m²

1 slaapkamer

verkocht

80m²

appartement

Zo très belle (époque) zag je een loft nog nooit

En dat heeft niet enkel met het onmiskenbare styling-talent van eigenares en binnenhuisarchitecte Anouk Taeymans te maken, maar vooral met elementen die je niet kunt meenemen.

Wat een sierboog!
Hét pronkstuk van het gelijkvloers appartement is zonder twijfel het adembenemend mooie loodglas als tussenscheiding. Zeker wanneer het licht er bijna goddelijk doorstraalt, wordt het moeilijk om niet met open mond te blijven staren naar zo veel kleurpracht.
En van zodra je eindelijk je ogen hebt kunnen losmaken van deze binnenkomer van formaat, is er nog zoveel meer authentiek fraais om te ontdekken. Van sierlijke moluren tegen het plafond en de muren tot verfijnde tekeningen op originele cementtegels op de vloer.
Dit is de belle époque in al haar glorie. Maar wél met alle comfort uit 2020. De elektriciteit is conform en  overal dubbele beglazing!  

In stijl en warmte thuiskomen
De splendeur begint al van bij de voordeur. Of nee, wacht eens, eigenlijk van zodra je de straat in komt. Deze residentiële wijk tussen Mechelsesteenweg en Markgravelei, vol statische woningen met huislijke gezelligheid, is een buurt waarin nogal wat mensen graag ’s avonds zouden willen thuiskomen.
En zo is dus ook de gevel van dit kleine gebouw uit 1917 het bekijken waard. Eens binnen, wacht je een inkomhal op met mooie mozaïeksteentjes en een wit geschilderde houten trap die naar drie andere verdiepingen leidt. Maar jij blijft dus beneden. Handig, want zo kun je ook je fiets kwijt in de hal.

Open en licht
Technisch gezien is deze woonst eigenlijk een loft. Je wandelt namelijk meteen een open ruimte binnen, waarbij de slaapkamer niet afgesloten wordt door een deur. Maar wie wil er nu ook in godsnaam een deur, wanneer je eigenaar kunt zijn van zo’n prachtige sierboog met glas-in-loodramen?
Daar bovenop zorgt de statige marmeren schouw en de wit geschilderde plankenvloer, die doorheen de hele loft loopt, ervoor dat je interieur nog veel indrukwekkender wordt door het allemaal open te houden. En daarbij speelt ook het licht een belangrijke rol.

Zovéél authentieke elementen
En wees niet getreurd, want de show is nog niet voorbij. Ook in de zit- en eetruimtes volgen nog twee marmeren schouwen, ingegraveerd glas en nòg eens twee prachtige dubbele deuren met mooi glaswerk en houtornamenten. Jongens, het houdt hier niet op.Daarachter schuilt nog een goed uitgeruste keuken met een tegelvloertje om verliefd op te worden. Van hieruit kun je meteen de tuin in, want ja die is er òòk nog, maar daarover dadelijk meer.
Naast de keuken zit de vernieuwde badkamer. Die is strak wit, waardoor de cementtegelvloer hier helemaal mag schitteren. En let op, die heeft nog een ander patroon dan in de keuken. Aan de ene kant heb je nog een wc met lavabo, aan de andere kant de dressing waar je nog een kinderbedje kwijt kunt. En achter het gordijntje? Een plek voor een wasmachine en droogkast natuurlijk.

Wanneer is de volgende lockdown?
En dan is er nog de heerlijke, zonovergoten én vooral grote tuin met allemaal leuke hoekjes en kantjes. Waar je ook kijkt, je voelt je instant thuis. Zelfs de achtergevel is het gapen waard.
Kun je al niet meer wachten om een afspraak te maken? Dat begrijpen we helemaal! Tot snel via info@ugly.be


 

Lees meer...

Lees minder...

Algemeen

Categorie:

appartement

Dubbele beglazing:

Ja

Overzicht

Woonoppervlakte:

80m²

Aantal slaapkamers:

1

Aantal badkamers:

1

Algemene indeling

Parkeerplaatsen:

Kelder:

Ja

Tuin:

Ja

Terras:

55

Inlichtingen

Bouwvergunning:

Nee

Dagvaarding:

Nee

Verkavelingvergunning:

Nee

Voorkoop recht:

Nee

Certificaat elektriciteit:

ja, conform

EPC:

220 kwh/m²/j

Bestemming:

woongebied

Overstromingsgebied:

niet gelegen in een overstromingsgevoelig gebied

Theophiel Roucourtstraat 2600 Berchem

Theophiel Roucourtstraat 2600 Berchem

Huis verkopen?

Ben je nog altijd trots op je huis? Verkoop het dan ook op een mooie manier én aan de juiste prijs. Contacteer ons en we springen snel binnen. (helemaal vrijblijvend)