verkocht

Berchem

203m²

6 slaapkamers

verkocht

203m²

huis

Charmant herenhuis met 6 slaapkamers en tuin in Pulhofbuurt

Wonen in de Pulhofbuurt, daar droomt menig gezin van. Vreemd is dat niet: de wijk is supercentraal gelegen, rustig, dicht bij de stad en ze staat vol prachtige huizen. Net zoals deze charmante woning vol authentieke elementen. Tuin en terrasje daarbij en je zalige leven kan beginnen.

Warme charme

Dit pand zit vol charmante hoekjes en kantjes. Met zo’n schattig voortuintje met smeedijzeren hekwerk voel je je de hoofdrolspeler in een romcom met happy end. Kijk je naar boven, dan zie je een prachtige gevel met schwung en weer dat smeedwerk. Dat vormt de balustrade van een terrasje dat je weer in sprookjes doet geloven.

Op de benedenverdieping krijgt die sprookjeswereld nog een vervolg. In de leefruimte krijg je het warm vanbinnen door een stijlvolle, moderne kachel. Samen met die blokjesparketvloer, die trouwens in perfecte staat is, de prachtige boog en de originele houten deuren stijgt de gezelligheidsgraad hier enorm.

Hou je klaar voor nog meer van die onvervalste huiselijkheid: achteraan richtten de eigenaars een keigezellige zithoek in met uitzicht op de tuin en nog een kachel

De tuin als habitat

Van zodra de lente zich aankondigt, ga je de warmte hier natuurlijk buiten zoeken. Je gezellige, groene tuin wordt jouw place to be. De tuin is noord gericht, maar de vele stadstuintjes die het jouwe omringen geven de zon vrij spel en doen je fruitbomen en gazon floreren. Toch nog wat frisjes? Dan biedt de veranda op de 1e verdieping soelaas. Door de giga raampartijen zit je hier buiten met de warmte van binnen. Hangmat, wijntje en jij geniet hier heel het jaar door van de zomer.

De vorige eigenaars hebben hier maar liefst 40 jaar gewoond. Dan ben je officieel hooked hè. Ze hebben er niet alleen graag gewoond, ze hebben ook goed voor het huis gezorgd. Zo zit er in elk raam dubbel glas en werd het dak werd in 2010 vernieuwd. Verwarmen doe je er op gas.
Niet alleen het gunstige EPC bespaart je een hoop energie, ook voor de inrichting van het huis heb je er niet veel nodig. De eigenaars laten liefst zoveel mogelijk meubels staan

Kamers bij de vleet

“Ja, maar we hebben er geen plek voor”, is een zin die je definitief uit je geheugen mag schrappen. Vanaf nu heb je altijd plek. Voor alles. Toch bijna… Met maar liefst 6 slaapkamers en dan nog eens een kelder van 50 m2 is er plaats zat. Plaats om heerlijk te slapen, om een dressing of 2 te maken, om een bureau in te richten, om logees te ontvangen, om spullen te stockeren. You name it! 

Het is alleen nog vechten wie de leukste kamer krijgt. Als je de 1e verdieping wint, krijg je er een verandaatje bij. Wie de gelukkig is op de 2e verdieping kan op het schattige terrasje de buurt contempleren. Of maak er een zenmomentje van want veel passage in deze superrustige straat is er niet.

Wat ook kan, is een beetje geschiedenis opsnuiven en je verdiepen in de schrijfsels van Vrouwe Courtmans. De vorige eigenaars laten een boekje achter van de schrijfster naar wie je nieuwe straat genoemd is. Als je goed naar de foto’s kijkt, kom je wellicht dit boekje meermaals tegen!

Heb je goesting in gezellig en ruim wonen in een karaktervol herenhuis? Rep je dan om een afspraak te maken via info@ugly.be.

Lees meer...

Lees minder...

Algemeen

Categorie:

huis

Dubbele beglazing:

Ja

Overzicht

Woonoppervlakte:

203m²

Aantal slaapkamers:

6

Aantal badkamers:

1

Algemene indeling

Parkeerplaatsen:

Kelder:

Ja

Tuin:

Ja

Inlichtingen

Dagvaarding:

Nee

Voorkoop recht:

Nee

EPC:

215 kwh/m²/j

Mevrouw Courtmansstraat 31 2600 Berchem

Mevrouw Courtmansstraat 31 2600 Berchem

Huis verkopen?

Ben je nog altijd trots op je huis? Verkoop het dan ook op een mooie manier én aan de juiste prijs. Contacteer ons en we springen snel binnen. (helemaal vrijblijvend)