verkocht

Berchem

183m²

3 slaapkamers

verkocht

183m²

huis

Bijzondere architectenwoning in bruisend Berchem

Heb je er altijd al van gedroomd om in een atypisch huis te wonen? Eentje dat er uitspringt en je elke dag dat wauw-gevoel geeft? Lees dan snel verder en laat je verrassen door deze bijzondere creatie van architecten De Vylder – Vinck – Taillieu. Instapklaar, veel licht, creatief materiaalgebruik en een zuidterras. Waar wacht je nog op?

Veel rust en licht

Al bij de inkom is dit huis een buitenbeentje. De voordeur zit namelijk niet vooraan, maar achteraan. Op het gelijkvloers zit een handelspand en dat hoort niet bij het huis. Vandaar.

Via het hek kom je in een doorgang met hoog ‘stairway to heaven-gehalte’. De trappen nemen je echt mee naar het licht. En aan het einde van deze spreekwoordelijke tunnel ligt een groot en superzonnig zuidterras. Denk barbecue, zonnebaden met een cocktail in je loungezetel of genieten van een plantenwalhalla. Binnenstappen in de hemel dus. Je kan het slechter treffen hè.

Kijk op de trap ook even naar boven want daar onthult het huis al zijn unieke architectuur. Een raampartij met uitzicht naar de straat die het trappenhuis prijsgeeft. Een leuke knipoog naar de bruisende buurt. Die zou je in deze hemel van rust anders weleens durven te vergeten.

Hier eet je altijd warm

Om binnen te gaan kan je kiezen uit twee deuren. Ja, hier is het elke dag spannend! De linkerdeur brengt je in de gang waar een handige vestiaire en een apart toilet hun thuisbasis hebben. Zag je die Winckelmans-tegels? Die komen ook nog in de badkamer terug. 

Neem je de 2de deur dan val je met de deur in de keuken. Die is heel praktisch, met extra diep werkblad, gasvuur en veel kast- en extra opbergruimte. Het eten kan je in de zomer op je terras opdienen. En als de weergoden in een slechte bui zijn, kan dat in de leef- en eetruimte vooraan. Daar zorgt het schattige en vooral heerlijk gezellige houtkacheltje dat zelfs koude winteravonden lekker warm zijn.

Een prachtig samenspel van materialen

Via de betonnen trap – hey, daar is dat leuke kijkgaatje – kom je op de eerste verdieping terecht. Hier merk je ook hoe de architecten met verschillende materialen gespeeld hebben. Hout, beton, baksteen, leuke tegels… het valt hier allemaal perfect op z’n plek.

De eerste kamer bij de trap is ideaal als bureauruimte. Er hangt veel rust en de zon schijnt er heel de dag binnen. In slaap vallen achter je computer is hier geen optie. Verder biedt deze eerste verdieping nog een berging met aansluiting voor een wasmachine en een mooie, ruime slaapkamer.

Trap nummer 2 is in tegenstelling tot zijn voorganger van hout gemaakt. Ja, dit huis verrast graag. Nog unieker zijn de witte, strak moderne lichtbakken langs de trap. Dat is een element dat bij elke trap aanwezig is en zowel jou als het karakter van het huis naar een hoger niveau tilt. Hey, het lijkt wel alsof je hier buitenstaat. Klopt! Dat komt door het extra raam dat hier op je neer kijkt in combinatie met de betonnen muur. Leuke spielerei van de architecten.

Lees meer...

Lees minder...

Algemeen

Categorie:

huis

Overzicht

Woonoppervlakte:

183m²

Aantal slaapkamers:

3

Aantal badkamers:

1

Algemene indeling

Parkeerplaatsen:

Inlichtingen

Bouwvergunning:

Ja

Dagvaarding:

Nee

Voorkoop recht:

Nee

Certificaat elektriciteit:

ja, conform

EPC:

93 kwh/m²/j

Bestemming:

woongebied

Overstromingsgebied:

niet gelegen in een overstromingsgevoelig gebied

Driekoningenstraat 39 2600 Berchem

Driekoningenstraat 39 2600 Berchem

Huis verkopen?

Ben je nog altijd trots op je huis? Verkoop het dan ook op een mooie manier én aan de juiste prijs. Contacteer ons en we springen snel binnen. (helemaal vrijblijvend)