verkocht

Lier

245m²

5 slaapkamers

verkocht

245m²

huis

Authentiek huis met 5 slaapkamers en tuin vlak bij het water in Lier

Predikherenlaan. Een straatnaam met karakter en dat heeft dit statige, gerenoveerde huis vlak bij de Nete ook. De gevel verraadt een boeiende geschiedenis en veel ruimte: 3 verdiepingen, 5 slaapkamers, een bureauruimte, een kelder en een riante tuin. Je gebeden zijn duidelijk verhoord.

Sing hallelujah

In 1920 werd dit pareltje met 245 m2 bewoonbare oppervlakte en 198 m2 grondoppervlakte in Lier opgetrokken. In 2005 renoveerden de huidige eigenaars het pand volledig met veel oog voor duurzaamheid, authenticiteit en woonplezier. Zo is de geïsoleerde achtergevel met crépi nog in perfecte staat, straalt de keuken nog steeds als nieuw en werden de houten vloeren, deuren en ramen in alle eer hersteld.

Wees toch best een beetje spaarzaam met die bewondering want ook binnen val je van de ene “oh” in de andere. De gezellige leefruimte, met eikenhouten vloer, loopt door naar de open en vooral erg uitnodigende keuken. Hier wordt met aandacht en liefde gekookt, getuige het stoere gasvuur en al die plek om je groenten te snijden en je ditjes en datjes te preppen. En dan hadden we het nog niet over het centrale keukenblok, waardoor afwassen een ode aan gezelligheid wordt, en de eettafel die baadt in het licht dankzij een lichtkoepel.

De keuken en eethoek vormen een tweede leefruimte en zijn het hart van het huis. Aansluitend is er een toilet en door de dubbele glazen deur loop je zo de tuin in. Onder de boom is het goed toeven en het ruime terras biedt plaats aan een grote tafel. Reken maar dat je hier op zonnige dagen te vinden zal zijn.

Zuinig en warm

Dat je er hier letterlijk en figuurlijk warmpjes in zit, verklappen de gezellige houtkachel in de living, de gloednieuwe condensatieketel en de zonnepanelen. Die laatste liggen trouwens op een prima dak: het werd uitgebreid geïsoleerd volgens de normen van 2020. Je hoofd én je rekeningstand zijn hier dus perfect in balans.

Dankzij het ventilatiesysteem C+ van 2019 adem je gezonde lucht. Degelijke materialen en gedetailleerde afwerking waren zowat de codewoorden tijdens de renovatie en daar pluk jij als nieuwe eigenaar de vruchten van.

Gedijen aan het water

Je plukt hier wel meer. De dag bijvoorbeeld. Je mag zelf kiezen of je dat figuurlijk doet of letterlijk in de grote, noordoostelijk gerichte tuin, waar de zon je vanaf ’s morgens begroet. Loop gerust door. Ja, dat kan! Via een poortje in het tuinhuis beland je op een parking die als privé aanvoelt. Je kunt er 1 auto gratis parkeren en een 2de aan een prikje. Via diezelfde weg parkeer je je fietsen in het tuinhuis, al is er ook voldoende bergruimte in de brede gang.

Dit is ook het juiste adres als het op ruimte aankomt. Het zijn maar liefst 5 slaapkamers die hier liggen te dromen van nieuwe bewoners. Verdeeld over de 3 verdiepingen hoef je elkaar, als je dat zou willen, niet per se tegen te komen. Behalve in de bureau- en wasruimte en de badkamer dan. Mocht je zin hebben in een opfrisprojectje, dan is de badkamer wel kandidaat.

Vanuit dit comfortabel, authentieke huis ben je op enkele minuutjes in het historisch centrum van Lier, een wandelingetje dat je langs de mooiste zichtjes aan het water voert. Zo wordt een tochtje naar de bakker al bijzonder. Elke dag opnieuw.

Kun je je enthousiasme nog maar amper bedwingen? Stuur je gebedje… euh interesse snel naar info@ugly.be!

Lees meer...

Lees minder...

Algemeen

Categorie:

huis

Dubbele beglazing:

Ja

Overzicht

Woonoppervlakte:

245m²

Aantal slaapkamers:

5

Aantal badkamers:

1

Renovatiejaar:

2006

Algemene indeling

Parkeerplaatsen:

Kelder:

Ja

Tuin:

Ja

Terras:

114

Inlichtingen

Dagvaarding:

Nee

Voorkoop recht:

Nee

Certificaat elektriciteit:

ja, niet conform

EPC:

180 kwh/m²/j

Bestemming:

woongebied met een cult., hist. en/of esthetische waarde

Predikherenlaan 16 2500 Lier

Predikherenlaan 16 2500 Lier

Huis verkopen?

Ben je nog altijd trots op je huis? Verkoop het dan ook op een mooie manier én aan de juiste prijs. Contacteer ons en we springen snel binnen. (helemaal vrijblijvend)