verkocht

Antwerpen

159m²

2 slaapkamers

verkocht

159m²

huis

Knus stadshuis voor creatieve ziel

Heb jij geluk! Want dit gezellige huis aan de rand van de iconische Rosse Buurt staat eindelijk te koop. Ja, eindelijk, want de flamboyante eigenaar en mode- en kunstfotograaf Luc Gijbels wilde er al meermaals afscheid van nemen, maar kreeg het nooit over zijn hart. Als dat geen toewijding is! Een huis waar zoveel liefde doorheen stroomt, heeft dan ook een ideale match nodig, zoals een artistiek koppel of een klein gezin met ruime blik.

Geworteld in de échte stad

Hou je van de stad, haar geschiedenis, haar charme en gebruis, maar ook van haar donker randje? Dan is dit eigenzinnige huis misschien wel net wat jij zoekt. 

Eigenzinnige cocon

Te voet ben je op enkele passen verwijderd van de weidse Schelde en de kaaien, het historische centrum en het hippe Eilandje. Dit is wonen in een grootse, open minded stad waar je voortdurend de vinger aan de pols houdt en toch rustig in kunt verdwijnen, zonder je volledig een anoniem nummer te voelen. Eenmaal binnen, stap je je als het ware in een eigen spannende cocon. Jij weet wat er zich buiten afspeelt, maar in het gezellige, authentieke interieur gaat dankzij de dubbele beglazing het geluid even op mute. Wat je meteen overvalt, is het prachtige licht dat binnen schijnt. Hét grote voordeel van een hoekpand.

Kunstenaarslicht

Daardoor heeft het handelspand beneden (met aparte ingang) ook rondom rond ramen en baadt het dus letterlijk in een zee van licht. Ideaal als galerij, waar de foto’s van Luc nu prachtig tot hun recht komen, maar ook als fotostudio, atelier of kantoor. Zelfs een leuke horeca-zaak kun je hier vestigen. Je kunt de terrassen van de Sint-Paulusplaats meteen uitbreiden met eentje van jezelf. Beneden is er nog een aparte wc en een kelder. Wanneer je de houten trap naar boven neemt, beland je in een knusse living op houten plankenvloer. De keuken is in Amerikaanse, industriële stijl gebouwd, inclusief gasvuur, oven en kleine vaatwasmachine. 

Op de hal bevindt zich nog een ruime aparte wc en een trap naar twee volgende verdiepingen. Op de tweede verdieping is er een slaapkamer die nu ingericht werd als bureau, maar ook perfect gebruikt kan worden als atelier, want ook hier is het licht fantastisch! En opnieuw die krakende, houten vloer.

Wat een exclusief zen-gevoel!

Die loopt trouwens verder in de aanpalende, reusachtige badkamer. Luc renoveerde alles, en dus ook de badkamer met zoveel mogelijk respect voor de authentieke stijl. Daarbij passen de witte metrotegels als gegoten. En oh ja, ook je was- en droogmachine vinden hier probleemloos hun plekje. En dan… le moment suprême: de master bedroom. Oh lalaa! Die is magisch. Helemaal in de nok van het dak, waar je de structuur nog herkent van een oude graanzolder die het huis uit de 16de eeuw wellicht had, vlij jij je neer voor een heerlijke nachtrust, ver weg boven het stadsrumoer uit, met als stille getuigen, de kathedraal en de Sint-Paulukskerk die via de dakraampjes over je waken. In al ons enthousiasme vergeten we nog te vertellen dat de ramen, het dak en de elektriciteit helemaal vernieuwd zijn.

Geraakt door dit charmante huis? Ga dan meteen écht op verkenning en maak een afspraak via info@ugly.be

Lees meer...

Lees minder...

Algemeen

Categorie:

huis

Dubbele beglazing:

Ja

Overzicht

Woonoppervlakte:

159m²

Aantal slaapkamers:

2

Aantal badkamers:

1

Algemene indeling

Parkeerplaatsen:

Inlichtingen

Bouwvergunning:

Nee

Dagvaarding:

Nee

Verkavelingvergunning:

Nee

Voorkoop recht:

Nee

EPC:

252 kwh/m²/j

Bestemming:

woongebied met een cult., hist. en/of esthetische waarde

Overstromingsgebied:

niet gelegen in een overstromingsgevoelig gebied

Oudemansstraat 34 2000 Antwerpen

Oudemansstraat 34 2000 Antwerpen

Huis verkopen?

Ben je nog altijd trots op je huis? Verkoop het dan ook op een mooie manier én aan de juiste prijs. Contacteer ons en we springen snel binnen. (helemaal vrijblijvend)