Als makelaar kom je veel verhalen tegen: sommigen warm, anderen bitterzoet. Maar wat al die ervaringen gemeenschappelijk hebben? Dat zijn de mensen erachter. Eigenaars hebben altijd bijzondere herinneringen aan hun pand – en die vertellen ze maar al te graag. En wij? Wij hangen dan aan hun lippen, gretig om meer te weten te komen over de geschiedenis achter die baksteen die wij een nieuwe familie gaan geven… Vandaag delen we het verhaal van Peter en Christel, die hun paradijsje vol vertrouwen in handen van makelaar Elise gaven.


Paradijs te koop

Peter en Christel zijn enthousiast wanneer we hen vragen om een kort interviewtje over hun ervaringen met UGLY af te leggen. Ze vertellen doodgraag over hun unieke huisje, dat druipt van karakter en persoonlijkheid.

‘In 2005 kochten wij het ouderlijke huis, waar mijn mama tot haar 99 is blijven wonen. Uitkijkend vanuit de zetel naar de tuin, noemde ze het ‘mijn paradijsje’, vertelt Peter warm. Na het overlijden van zijn mama, gingen ze op zoek naar een koper voor het pand. Het was voor hen zeer belangrijk om iemand te vinden die evenveel affiniteit voor het huis voelde zoals zij dat al die jaren hadden gedaan.


Een originele kijk op de dingen

‘We begonnen zoals iedereen’, gaat Peter verder. ‘Met het vergelijken van verschillende immokantoren. UGLY sprong er meteen uit’, glimlacht hij. ‘Jullie andere, originele kijk op de zaak, gecombineerd met een duidelijke, gefundeerde prijsbepaling én het enthousiasme van Elise, maakten absoluut het verschil.’

De match werd gemaakt – en samen gingen we aan de slag om dit heerlijke pand online te zetten. Belangrijk was hier: de typische charme en sfeer van het huis duidelijk naar boven laten komen in de foto’s en de storytelling.


Meteen prijs op de tweede kijkdag

Inspanningen die duidelijk hun vruchten afwierpen, want al op de tweede kijkdag vonden we de perfecte koper voor Peter en Christel. ‘Net zoals UGLY zagen zij meteen het potentieel van het pand’, vertelt Peter enthousiast. ‘Meer zelfs: ze wilden zoveel mogelijk de authenticiteit van dit jaren-’70 huis bewaren. En gezien er voor ons toch wel heel wat sentimentele waarde in het huis ligt, gaf ons dat een goed gevoel. We kozen er dus voor om met hen in zee te gaan, een beslissing waar we nog altijd achter staan en ons goed bij voelen’, concludeert Peter glimlachend.


Alleen maar goeie ervaringen

Wanneer we Peter vragen wat onze meest positieve – en negatieve – punten zijn, verschijnen er plezierblosjes op onze wangen. ‘Op een rijtje: enthousiasme, originaliteit met een vleugje humor, knappe fotografie en meeslepende teksten. Ik zou eerlijk niet weten waaraan nog gewerkt kan worden’, knipoogt hij. (nou, bedankt, Peter!)

‘En ohja’, voegt hij er nog haastig aan toe, vooraleer we afscheid nemen. ‘Ik heb jullie aanbevolen aan een kameraad van mij! Hij zal binnenkort met jullie in zee gaan voor de verkoop van zijn huis in dezelfde wijk.’

Merci! Wordt ongetwijfeld vervolgd…


Jouw paradijsje ook verkopen met UGLY? Ontdek hier hoe we dat doen: