Net verkoGt

Berchem

183m²

3 slaapkamers

Net verkoGt

183m²

huis

Bijzondere architectenwoning in bruisend Berchem

Heb je er altijd al van gedroomd om in een atypisch huis te wonen? Eentje dat er uitspringt en je elke dag dat wauw-gevoel geeft? Lees dan snel verder en laat je verrassen door deze bijzondere creatie van architecten De Vylder – Vinck – Taillieu. Instapklaar, veel licht, creatief materiaalgebruik en een zuidterras. Waar wacht je nog op?

Veel rust en licht

Al bij de inkom is dit huis een buitenbeentje. De voordeur zit namelijk niet vooraan, maar achteraan. Op het gelijkvloers zit een handelspand en dat hoort niet bij het huis. Vandaar.

Via het hek kom je in een doorgang met hoog ‘stairway to heaven-gehalte’. De trappen nemen je echt mee naar het licht. En aan het einde van deze spreekwoordelijke tunnel ligt een groot en superzonnig zuidterras. Denk barbecue, zonnebaden met een cocktail in je loungezetel of genieten van een plantenwalhalla. Binnenstappen in de hemel dus. Je kan het slechter treffen hè.

Kijk op de trap ook even naar boven want daar onthult het huis al zijn unieke architectuur. Een raampartij met uitzicht naar de straat die het trappenhuis prijsgeeft. Een leuke knipoog naar de bruisende buurt. Die zou je in deze hemel van rust anders weleens durven te vergeten.

Hier eet je altijd warm

Om binnen te gaan kan je kiezen uit twee deuren. Ja, hier is het elke dag spannend! De linkerdeur brengt je in de gang waar een handige vestiaire en een apart toilet hun thuisbasis hebben. Zag je die Winckelmans-tegels? Die komen ook nog in de badkamer terug. 

Neem je de 2de deur dan val je met de deur in de keuken. Die is heel praktisch, met extra diep werkblad, gasvuur en veel kast- en extra opbergruimte. Het eten kan je in de zomer op je terras opdienen. En als de weergoden in een slechte bui zijn, kan dat in de leef- en eetruimte vooraan. Daar zorgt het schattige en vooral heerlijk gezellige houtkacheltje dat zelfs koude winteravonden lekker warm zijn.

Een prachtig samenspel van materialen

Via de betonnen trap – hey, daar is dat leuke kijkgaatje – kom je op de eerste verdieping terecht. Hier merk je ook hoe de architecten met verschillende materialen gespeeld hebben. Hout, beton, baksteen, leuke tegels… het valt hier allemaal perfect op z’n plek.

De eerste kamer bij de trap is ideaal als bureauruimte. Er hangt veel rust en de zon schijnt er heel de dag binnen. In slaap vallen achter je computer is hier geen optie. Verder biedt deze eerste verdieping nog een berging met aansluiting voor een wasmachine en een mooie, ruime slaapkamer.

Trap nummer 2 is in tegenstelling tot zijn voorganger van hout gemaakt. Ja, dit huis verrast graag. Nog unieker zijn de witte, strak moderne lichtbakken langs de trap. Dat is een element dat bij elke trap aanwezig is en zowel jou als het karakter van het huis naar een hoger niveau tilt. Hey, het lijkt wel alsof je hier buitenstaat. Klopt! Dat komt door het extra raam dat hier op je neer kijkt in combinatie met de betonnen muur. Leuke spielerei van de architecten.

Zonsondergang vanuit je bed

De tweede verdieping herbergt nog twee slaapkamers en een badkamer die de aandacht trekt door de prachtige groenblauwe Winckelmanstegels. Na een badje vlij je neer op je bed en neem je de zonsondergang in je op. Wat een perfecte combo voor een topnacht.

Bruisende buurt

Stap je buiten, dan word je getrakteerd op gezellige, authentieke buurtwinkels, exotische shops, lekkere restaurantjes en gezellige aperobars. Dit zou zo maar eens jouw heaven on earth kunnen zijn.

Is ‘wauw’ het enige woord dat je nu kan uitbrengen? Maak dan snel je afspraak via info@ugly.be.

Lees meer...

Lees minder...

Michelle Van Hoeck

michelle@ugly.be

03 309 10 10

BIV: 514938

Algemeen

Categorie:

huis

Overzicht

Woonoppervlakte:

183m²

Aantal slaapkamers:

3

Aantal badkamers:

1

Algemene indeling

Terras:

Ja

Inlichtingen

Bouwvergunning:

Ja

Dagvaarding:

Nee

Voorkoop recht:

Nee

Certificaat elektriciteit:

ja, conform

EPC:

93 kwh/m²/j

Bestemming:

woongebied

Overstromingsgebied:

niet gelegen in een overstromingsgevoelig gebied

Details

kadaster

B55NR/P0008

kadastraal inkomen (€)

2040

dagvaarding

Nee

bouwvergunning

Ja

terrein

woongebied

voorkooprecht

Nee

vonnissen

Nee

bouwjaar

2010

gevelbreedte

6

type dak

platdak

terras 1

zuid

xy coordinaten

51.1962184

4.4212657

toiletten

2

bestemming gebouw

privé - woning

slaapkamer 1

18

slaapkamer 2

12

slaapkamer 3

17

bureau

Ja

wasplaats

Ja

EPC

93 kwh/m²/j

EPC

A

2357131

E-peil (Nieuwbouw)

E75

elektriciteitskeuring

Ja

water

Ja

gas

Ja

kabeltelevisie

Ja

riolering

Ja

telefoonbekabeling

Ja

elektriciteit

Ja

O-peil

niet gelegen in een overstromingsgevoelig gebied

Driekoningenstraat 39 2600 Berchem

Driekoningenstraat 39 2600 Berchem

Interesse?

    Meer weten over dit pand? Laat je gegevens achter en dan nemen wij contact op via mail. Daarin vind je alvast een uitgebreide beschrijving van dit pand, een map met foto's én, indien beschikbaar, een 360° virtuele rondleiding om op 't gemak te bekijken. Tot snel?

    ManVrouw