Net verkoGt

Berchem

185m²

3 slaapkamers

Net verkoGt

185m²

huis

Eigenzinnige bel-etage met 3 slaapkamers in Groenenhoek

 

Het is gezellig wonen in de Berchemse buurt ‘Groenenhoek’. En ook werken is er heerlijk. Dat die twee op dezelfde plek te combineren zijn bewijst dit huis met leuke tuin. Omdat het een groepspraktijk was, werden alle ruimtes functioneel benut. Er mag hier en daar een frisse wind door het pand waaien, maar warm en lekker zonnig is het er nu al.

  

Een huis met een plan

 

Sommige huizen zijn als mensen, eigenzinnig. Dat geldt ook voor deze lieverd. Oorspronkelijk was dit een bel-etage met op de benedenverdieping een garage. De poort is er nog altijd, de mogelijkheid om het als een garage te gebruiken ook, maar je kunt er ook gezellig zitten. De ruimte kreeg een mooie parketvloer en er liggen nieuwe verwarmingselementen. Tenzij je auto sterallures heeft, is het natuurlijk jammer om dit weer uit te breken. Zeker omdat je via deze woonruimte de tuin in kunt wandelen. Met de trap op de 1ste verdieping kan dat trouwens ook.

 

Die tuin is naar het oosten gericht en elke ochtend komt het zonnetje daar even piepen. Daarna cirkelt ze op haar ritme rond het huis om midden in de namiddag haar aanwezigheid te claimen in de living. En daar toont ze zich van haar meest aangename kant. Heerlijk gezelschap.

 

Het huis werd volledig aangepast aan de noden van een groepspraktijk en dat betekent dat vooral de leefruimtes en slaapkamers veel aandacht kregen. Op de 1ste verdieping ligt er bijvoorbeeld dure parketvloer en op de 2de verdieping kregen de 3 slaapkamers een stevige dosis gezelligheid. Ze zijn mooi afgewerkt en fris geschilderd. De keuken op de 1ste verdieping werd een beetje uitgesloten en zou blij zijn met een opfrisbeurt zodat ie er weer bij hoort.

 

 

Eigen inbreng

 

Alles ligt klaar: leidingen, alvast een kleine lavabo en een toilet, maar de echte badkamer van je dromen mag jij zelf nog toevoegen. Begin dus al maar te bladeren in magazines en Pinterest af te schuimen.

 

En dat is meteen ook het voordeel van dit huis. Er valt nog zoveel mee te doen. Wil jij er gewoon weer een ruim woonhuis van maken? Met z’n 185 m2 bewoonbare oppervlakte is dat een prima haalbaar plaatje. Wil je ook dat eigen werkplekje omgeven door rust en gezelligheid. Dat is er al! Opnieuw een garage maken of de tuin deel van het huis laten zijn. Kan!

 

En dan weet je natuurlijk ook nog graag hoe dat hier technisch in elkaar zit. Wel, verwarmen doe je hier op stookolie. De ketel en een tank van 5000 liter zijn aanwezig. Dankzij het dubbele glas in de ramen zit je al goed geïsoleerd. Het dak kreeg al een renovatie, maar nog geen isolatie. Wil je de EPC-score van 376 nog wat naar beneden halen dan is dat je volgende to do. 

 

 

Groen in de Groenenhoek

 

De naam van de buurt wordt hier alle eer aan gedaan. Als je vanuit de leefruimte naar buiten kijkt, zie je het restaurant Jardin Public dat ook weer z’n naam niet gestolen heeft. Het is omgeven door een mooie, groene tuin. Maar de buurt is meer dan dat. Het zwembad ligt om de hoek, de tram en de winkels op de Gitschotellei ook.

 

Heb je zin in een date? Dan kun je gaan lunchen bij Café Josee, gaan aperitieven bij Bar Brul, je voeten onder de tafel schuiven bij Table d’Ho en lekker doorzakken in Vrij België. Tussendoor een wandeling in het Te Boelaerpark om alles te verteren is dan geen overbodige luxe.

 

Heb jij een plan voor dit huis vol boeiende opties? Plan eerst je bezoek via info@ugly.be!

Lees meer...

Lees minder...

Lotte Hanze

lotte@ugly.be

03 309 10 10

BIV: 515064

Algemeen

Categorie:

huis

Dubbele beglazing:

Ja

Overzicht

Woonoppervlakte:

185m²

Aantal slaapkamers:

3

Renovatiejaar:

2017

Algemene indeling

Garages:

1

Kelder:

Ja

Tuin:

Ja

Grondopp:

152m²

Oppervlakte tuin:

45m²

Inlichtingen

Dagvaarding:

Nee

Verkavelingvergunning:

Nee

Voorkoop recht:

Nee

Certificaat elektriciteit:

ja, conform

EPC:

376 kwh/m²/j

Bestemming:

woongebied

Details

bouwjaar

1959

renovatie

2017

oriëntatie van het gebouw

oost

bebouwde oppervlakte

185

gevelbreedte

6.8

type dak

platdak

xy coordinaten

51.1976712

4.4444181

keuken

Ja

kelder

Ja

bureau

Ja

wasplaats

Ja

elektriciteitskeuring

Ja

2021-11-28

water

Ja

lift

Nee

dubbele beglazing

Ja

schrijnwerkerij

hout of pvc

verwarming

individueel

stookolie cv

riolering

Ja

elektriciteit

Ja

breedte aan straatkant

6.8

omgeving - autostrade

Ja

omgeving - winkels

Ja

omgeving - scholen

Ja

omgeving - openbaar vervoer

Ja

omgeving - sportcentrum

Ja

Dianalaan 76 2600 Berchem

Dianalaan 76 2600 Berchem

Interesse?

    Meer weten over dit pand? Laat je gegevens achter en dan nemen wij contact op via mail. Daarin vind je alvast een uitgebreide beschrijving van dit pand, een map met foto's én, indien beschikbaar, een 360° virtuele rondleiding om op 't gemak te bekijken. Tot snel?

    ManVrouw