In optie

Antwerpen

159m²

€ 485.000

2 slaapkamers

In optie

€ 485.000

159m²

huis

Knus stadshuis voor creatieve ziel

Heb jij geluk! Want dit gezellige huis aan de rand van de iconische Rosse Buurt staat eindelijk te koop. Ja, eindelijk, want de flamboyante eigenaar en mode- en kunstfotograaf Luc Gijbels wilde er al meermaals afscheid van nemen, maar kreeg het nooit over zijn hart. Als dat geen toewijding is! Een huis waar zoveel liefde doorheen stroomt, heeft dan ook een ideale match nodig, zoals een artistiek koppel of een klein gezin met ruime blik.

Geworteld in de échte stad

Hou je van de stad, haar geschiedenis, haar charme en gebruis, maar ook van haar donker randje? Dan is dit eigenzinnige huis misschien wel net wat jij zoekt.

Het hoekpand, samen met de zorgende blik van het beschermde Mariabeeldje op de gevel, kijken uit op de volkse, sfeervolle Sint-Paulusplaats. Hier hoor je in de zomer een heerlijk geroezemoes van alle terrassen. Dit is thuiskomen in de échte stad, en niet in een afgelikt, hip deel. In deze buurt, die barst van de geschiedenis, kent iedereen elkaar en heerst er een gezellige mélange van mensen. Van studenten en zakenlui tot kunstenaars, hoogbejaarde échte Sinjoren, gezinnen en vrouwtjes van plezier.

Dat de verbondenheid groot is in deze buurt bewijst een anekdote uit 1968. Toen ontstond er brand in een van de mooiste kerken van Antwerpen, de naburige Sint-Pauluskerk, die het epicentrum vormde van het toenmalige Schipperskwartier én bolstond van de kunstwerken. Buurtbewoners vormden ’s nachts een mensenketting om de kunstwerken te redden uit de brandende kerk. De laatgotische kerk is intussen helemaal hersteld en Rubens, Jordaens en van Dyck kun je er opnieuw in volle glorie bewonderen. En ook die typische dorpssfeer is gebleven.

Eigenzinnige cocon

Te voet ben je trouwens op enkele passen verwijderd van de weidse Schelde en de kaaien, het historische centrum en het hippe Eilandje. Dit is wonen in een grootse, open minded stad waar je voortdurend de vinger aan de pols houdt en toch rustig in kunt verdwijnen, zonder je volledig een anoniem nummer te voelen.

Eenmaal binnen, stap je je als het ware in een eigen spannende cocon. Jij weet wat er zich buiten afspeelt, maar in het gezellige, authentieke interieur gaat dankzij de dubbele beglazing het geluid even op mute. Wat je meteen overvalt, is het prachtige licht dat binnen schijnt. Hét grote voordeel van een hoekpand.

Kunstenaarslicht

Daardoor heeft het handelspand beneden (met aparte ingang) ook rondom rond ramen en baadt het dus letterlijk in een zee van licht. Ideaal als galerij, waar de foto’s van Luc nu prachtig tot hun recht komen, maar ook als fotostudio, atelier of kantoor. Zelfs een leuke horeca-zaak kun je hier vestigen. Je kunt de terrassen van de Sint-Paulusplaats meteen uitbreiden met eentje van jezelf. Beneden is er nog een aparte wc en een kelder.

Wanneer je de houten trap naar boven neemt, beland je in een knusse living op houten plankenvloer. De keuken is in Amerikaanse, industriële stijl gebouwd, inclusief gasvuur, oven en kleine vaatwasmachine. De losse Smeg-koelkast krijg je er bovenop.

Extra leuk is het grote hoekraam dat je wagenwijd kunt openzetten en waardoor je stiekem mee kunt genieten van het gekeuvel en gekletter beneden. Heerlijk voor mensen die nooit genoeg kunnen krijgen van externe prikkels.

Op de hal bevindt zich nog een ruime aparte wc en een trap naar twee volgende verdiepingen. Op de tweede verdieping is er een slaapkamer die nu ingericht werd als bureau, maar ook perfect gebruikt kan worden als atelier, want ook hier is het licht fantastisch! En opnieuw die krakende, houten vloer.

Wat een exclusief zen-gevoel!

Die loopt trouwens verder in de aanpalende, reusachtige badkamer. Daar kies je uit een snelle, verkwikkende douche of neem je heerlijk je tijd in het vrijstaande bad. Luc renoveerde alles, en dus ook de badkamer met zoveel mogelijk respect voor de authentieke stijl. Daarbij passen de witte metrotegels als gegoten. En oh ja, ook je was- en droogmachine vinden hier probleemloos hun plekje.

En dan… le moment suprême: de master bedroom. Oh lalaa! Die is magisch. Helemaal in de nok van het dak, waar je de structuur nog herkent van een oude graanzolder die het huis uit de 16de eeuw wellicht had, vlij jij je neer voor een heerlijke nachtrust, ver weg boven het stadsrumoer uit, met als stille getuigen, de kathedraal en de Sint-Paulukskerk die via de dakraampjes over je waken.

Eventueel kun je deze verdieping ook verdelen in twee kinderkamers, maar als het lukt, zouden wij de kamer helemaal voor onszelf inpalmen, inclusief dressing en waarom ook niet, een klein salonnetje? Gewoon, omdat het kan.

In al ons enthousiasme vergeten we nog te vertellen dat de ramen, het dak en de elektriciteit helemaal vernieuwd zijn.

Geraakt door dit charmante huis? Ga dan meteen écht op verkenning en maak een afspraak via info@ugly.be

Lees meer...

Lees minder...

Michelle Van Hoeck

michelle@ugly.be

03 309 10 10

BIV: 514938

Algemeen

Categorie:

huis

Dubbele beglazing:

Ja

Overzicht

Woonoppervlakte:

159m²

Aantal slaapkamers:

2

Aantal badkamers:

1

Algemene indeling

Grondopp:

45m²

Terras:

Ja

Inlichtingen

Bouwvergunning:

Nee

Dagvaarding:

Nee

Verkavelingvergunning:

Nee

Voorkoop recht:

Nee

EPC:

252 kwh/m²/j

Bestemming:

woongebied met een cult., hist. en/of esthetische waarde

Overstromingsgebied:

niet gelegen in een overstromingsgevoelig gebied

Details

kadaster

A

44

servitude

Nee

kadastraal inkomen (€)

1177

onder BTW stelsel

Nee

dagvaarding

Nee

bouwvergunning

Nee

terrein

woongebied met een cult., hist. en/of esthetische waarde

voorkooprecht

Nee

verkavelingvergunning

Nee

vonnissen

Nee

verdiepingen

3

terras

1

terras 1

2

xy coordinaten

51.2254441

4.40174739999998

bestemming gebouw

commercieel + woning

keuken

Ja

EPC

252 kwh/m²/j

EPC

C

water

Ja

gas

Ja

parlofoon

Ja

lift

Nee

dubbele beglazing

Ja

thermische onderbreking

schrijnwerkerij

pvc

verwarming

individueel

condensatie

elektriciteit

Ja

O-peil

niet gelegen in een overstromingsgevoelig gebied

zwembad

Nee

buurt

centraal

Oudemansstraat 34 2000 Antwerpen

Oudemansstraat 34 2000 Antwerpen

Interesse?

    Meer weten over dit pand? Laat je gegevens achter en dan nemen wij contact op via mail. Daarin vind je alvast een uitgebreide beschrijving van dit pand, een map met foto's én, indien beschikbaar, een 360° virtuele rondleiding om op 't gemak te bekijken. Tot snel?

    ManVrouw