Zoals je misschien al wel weet, laten wij geen enkel pand ongestyled op de markt gaan. En met reden! Een straffe styling trekt meer bezoekers, zorgt voor een snellere verkoop en geeft zelfs een realistische kans op een hoger bod. Wij stellen je dan ook met gepaste trots voor aan styliste Jente: een vrolijke flapuit die regelmatig op pad gaat in een UGLY-jasje – en hemel en aarde verzet om ervoor te zorgen dat élk pand het mooist mogelijk uit de verf komt. Vandaag vertelt ze ons wat meer over dé interieurtrends van 2023… Laat je inspireren!


1. Maximalisme

Waar less is more lang de dominerende trend in huis was, zien we nu een kanteling naar dat heerlijk chaotische maximalisme. Denk: kleur, prints, behang, textuur – en liefst allemaal tegelijk. Kies je voor maximalisme in huis? Dan ben je niet bang om een statement te maken: ‘mijn interieur is absoluut uniek.’ Het leuke aan deze stijl, is dat je er volledig je eigen ding mee kan doen. Geen gouden regels, geen musts om te volgen: jij kiest gewoon de zaken uit die je mooi vindt, en gaat op zoek naar een unieke manier om deze met elkaar te combineren. Oké, misschien één regel… kleur, kleur en nog eens kleur. Maak het fun, maar stijlvol – speels, maar niet rommelig. En vooral: zorg ervoor dat je een glimlach op je gezicht krijgt elke keer je thuiskomt!


2. Afgeronde, ovale en organische vormen

Wat ook duidelijk merkbaar is, is de nood aan meer rust en evenwicht in huis. Dat zien we duidelijk aan de trend van organische en afgeronde vormen. Waar spiegels, zetels en salon- en eettafels vroeger eerder rechthoekig en puntig waren, zien we nu steeds vaker ronde en ovale vormen terugkeren. Een eenvoudige manier om je interieur wat zachter en meer verwelkomend te doen aanvoelen – en die zachte lijnen zijn eveneens een manier om weg te stappen van strenge symmetrie. Dat sluit dan weer netjes aan bij de trend van het maximalisme!


3. Natuurlijke materialen en aardetinten

We blijven op de ‘rust en evenwicht’ trein zitten wanneer we je voorstellen aan trend drie: de integratie van natuurlijke materialen en aardetinten in huis. Oftewel: breng de natuur binnen op een stijlvolle manier. Een eerste tip is natuurlijk vanzelfsprekend: planten en (droog)bloemen hebben een haast magisch effect op een interieur. Maar denk ook aan andere natuurlijke materialen, zoals bamboe, dat immer populaire rotan, jute, wol, hout, riet, … Dit zorgt niet enkel voor een heerlijk rustgevend bohemian interieur, maar is ook nog eens on-trend zoals nooit eerder!


4. Vintage elementen

Vandaag zien we de stijlen uit de jaren ’50, ’60 en ’70 meer dan ooit terugkomen. Oftewel: retro en tweedehands is hip, hipper, hipst! Vandaag is het de bedoeling om vintage en tweedehands te combineren met gloednieuw en hedendaags: zo zorg je voor een tof, eclectisch gevoel in huis. En ohja, voor je begint te panikeren: vintage staat niet per se gelijk aan peperduur design. Snuister rond op rommelmarktjes of organiseer een kringloopwinkeltocht – en we zijn er zeker van dat je prachtige schatten op de kop zal tikken voor enkele luttele euro’s!


5. Tapijt aan de muur

En, als laatste, nog een zeer specifieke en nieuwe trend: vloerkleden aan de muur. Tegenwoordig een absolute must om te hebben – en een tof en opvallend alternatief voor schilderijen of posters. Geïntrigeerd om dit een kans te geven? Kies dan voor een opvallend design met veel kleur om beweging in de ruimte te brengen – of één kleur zonder te veel gedoe om rust in de ruimte te brengen. Hoe dan ook, zorgt een tapijt aan de muur voor meer warmte (letterlijk en figuurlijk) in huis, wat thuiskomen des te plezanter maakt…


Meer weten over hoe wij vastgoed stylen? Info@ugly.be!


Wil jij je pand laten verkopen door UGLY? Ontdek hier hoe dat werkt: