Wonen in Borgerhout? Dat noemen ze tegenwoordig ‘wonen in BoHo’, een warme knipoog naar het immens populaire SoHo in Londen. En die vergelijking is niet uit de lucht gegrepen: net als SoHo kende BoHo op enkele jaren tijd een snelle groei, waardoor het vandaag een van de meest geliefde Antwerpse districten is geworden. De combinatie tussen Stadse drukte en rustig wonen trekt steeds meer jonge mensen en gezinnen aan, waardoor ook wij ons oog steeds meer naar Borgerhout laten afdwalen… Vandaag vertellen we je wat meer over deze heerlijk diverse buurt, boordevol verborgen schatten!


Een volkse buurt met veel karakter

Het eigenzinnige karakter van Borgerhout laat niemand onberoerd’, lees je in het interessante ‘Reisgids Borgerhout’, een liefdevolle en leerrijke ode aan dit boeiende district. Want waar dit ooit de dichtstbevolkte en minst groene buurt van Antwerpen was, vind je hier vandaag heel wat verborgen schatten terug. Van goed verstopte foodie hotspots en nieuw aangelegde parken tot heel wat kunst, cultuur en architectuur: de kronkelende straatjes van Borgerhout bieden zoveel meer dan je op ’t eerste zicht zou denken… Hier woon je in een buurt ramvol karakter, dat kunnen we alvast beloven!


De voordelen van wonen in Borgerhout

Wanneer je besluit om je te laten domiciliëren in Borgerhout, kom terecht in een buurt waar dualiteit centraal staat: je geniet hier van een dorpse sfeer en een uniek buurtgevoel – terwijl je op enkele minuten fietsen verwijderd bent van Antwerpen-centrum. Daarnaast liggen ook de nodige op- en afritten niet veraf, zodat jij op een wip en een knip uit Antwerpen bent. Voor de rest is Borgerhout een zeer opkomende buurt, wat wil zeggen dat de vastgoedprijzen er nog niet zo hoog staan als in andere Antwerpse buurten… Tel die voordelen bij elkaar op – en het zal je niet verbazen dat wij steeds meer jonge gezinnen de sleutels van een Borgerhoutse woning in handen geven!


Hotspots die smeken om een bezoekje

In Borgerhout is er dus ontzettend veel te ontdekken. Om er alles over te weten te komen, kan je bovenstaand boek bestellen – of gewoon eens gaan kijken op het immens handige borgermap.be! Daar vind je allerlei lokale pareltjes, uitgebaat en/of aangeraden door buurtbewoners.

Of… je kan natuurlijk ook in gesprek gaan met enkele BoHo’ers (is dit een woord? Vanaf nu wel) en hén vragen wat er zoal te beleven is… Zoals wij deden! Eerst op de lijst: het unieke Pepper & Mint, een huiskamerrestaurant in ’t midden van die charmante Krugerbuurt. Een absolute must om eens langs te gaan! Verder is het Krugerplein (ondertussen al Krugerpark door al het nieuwe groen) zeker een bezoekje waard – en is het ook in Bar Leon absoluut heerlijk vertoeven. In frituur Tina vind je de beste veggie/vegan frituursnacks – en El Chiko biedt de beste belegde broodjes!


UGLY x BoHo

Natuurlijk weet je al dat UGLY kind aan huis is in héél Antwerpen (en soms zelfs een beetje daarbuiten). Maar omdat we vandaag dat charmante BoHo in de kijker zetten, leek het ons niet meer dan normaal om onze beschikbare panden in deze buurt nog eens aan je voor te stellen. Hier gaan we!

Welkom in: Pieter de Smethstraat 20 2140 Borgerhout

‘Amai, zo tof!’, is wat wij er per ongeluk uitflapten toen we deze – volledig gerenoveerde – knapperd in Borgerhout voor het eerst zagen. Want geloof ons wanneer we je vertellen dat dit prachtige huis met al het nodige, and then some, komt. De nieuwe eigenaars kunnen dus gerust slapen, want elke millimeter van dit toffe pand is duchtig onder handen genomen. Klaar om je tandenborstel neer te gooien in dit instapklare huis? Kom gerust binnen… (PS: let zéker op die uniek tuinkamer met nutsvoorzieningen!)


Op zoek naar een woonst in deze heerlijke wijk? Laat het ons weten via info@ugly.be!


Niet van plan om te kopen, maar wel om te verkopen? Ontdek hier hoe dat in z’n werk gaat: