Wanneer je door het charmante Mortsel kuiert, bestaat de kans dat je vroeg of laat op het atelier van de getalenteerde Feliz Lathouwers botst. Wat je kan verwachten? Unieke, persoonlijke en handgemaakte juwelen op maat. Wie je kan verwachten? Een passioneel goudsmid met acht jaar ervaring en een diploma ‘Juweelontwerp en edelsmeedkunsten’ van Sint Lucas in Antwerpen in de achterzak. En waar je dat kan verwachten? Tja, daar komt UGLY dan weer bij kijken, natuurlijk…


Atelier Feliz Lathouwers: waar schoonheid regeert

In Feliz’ atelier word je omringd door schoonheid, waar je ook kijkt. Haar juwelen zijn haar grote passie – en dat voel je wanneer je binnenwandelt. ‘Juwelen zijn mijn grote liefde. Ik steek dan ook al mijn energie en liefde in élk stuk dat ik maak’, aldus Feliz.

Voor deze gedreven onderneemster is schoonheid de rode draad in haar werk: ‘Ik probeer die schoonheid op een fragiele manier te symboliseren in elke creatie’, vertelt ze enthousiast, wanneer we vragen om haar werk aan ons voor te stellen. Alles is handgemaakt in Antwerpen, uniek en persoonlijk. ‘Mijn ambitie is mijn brandstof: niet enkel om juwelen te ontwerpen die uniek zijn, maar ook om ervoor te zorgen dat ze gepersonaliseerd zijn op maat van elke klant.’


Een dankbaar beroep

‘Ik ontdekte mijn liefde en talent voor deze job in 2012, toen ik me inschreef voor de opleiding aan Sint Lucas. En dan ging het niet per se over het creëren van de juwelen, maar ook (en misschien zelfs meer) over het creatieve denkproces dat eraan voorafgaat. Het bedenken van de juiste opbouw van een specifiek juweel, da’s iets wat mij altijd gefascineerd heeft. Vaak is dit een vuil proces (denk: zagen, vijlen polieren, stof en vuile, vuile handen) met een schitterend eindresultaat.’

En die liefde voor juwelen? Die is alleen maar gegroeid – het rechtstreekse resultaat van er elke dag mee in contact te komen. ‘Letterlijk elk verhaal achter elk juweel is uniek – maar je weet als ontwerper dat het, in het beste geval, van generatie op generatie zal meegaan’, vertelt Feliz met een glimlach. ‘Ik vind van mezelf dat ik het meest dankbare beroep ter wereld heb: iedereen is altijd gelukkig met een juweel dat speciaal voor hen op maat gemaakt is.’


Ooit vind je… het handelspand van je dromen

Feliz was al een hele tijd op zoek naar hét perfecte atelier om haar kunstwerkjes leven in te blazen. Ze zocht naar een plek waar ze de juwelen kan maken, maar eveneens haar klanten kan ontvangen: de combinatie van beide was voor haar erg belangrijk. ‘Door zowel de ontvangst als de creatie in dezelfde ruimte te laten plaatsvinden, krijgt de klant écht het gevoel betrokken te zijn in het volledige proces. Dat helpt om meer connectie te creëren, al recht van bij de eerste kennismaking.’


Feliz x UGLY: een match die er zat aan te komen

‘Ik volg UGLY al enkele jaren vanop de achtergrond. Ik wist dus dat jullie beschikbare ruimtes altijd stylen, waardoor het gemakkelijker wordt om al dat (misschien verborgen) potentieel van een ruimte te kunnen zien. Het is ook precies daarom dat ik jullie hulp vroeg om mijn perfecte atelier te helpen vinden.

Ik kwam uiteindelijk terecht bij Lotte, wat een bijzonder fijne samenwerking was: haar leuke, jonge enthousiasme is erg aanstekelijk en ze was steeds makkelijk bereikbaar, wat voor veel vertrouwen zorgde. Ze stelde me uiteindelijk voor aan mijn eigen studio, waar ik ontzettend gelukkig mee ben: het is niet alleen mijn nieuwe atelier, maar ook echt mijn ‘eigen’ plekje. Het is een nieuwe plek om in thuis te komen – en da’s puur genieten. Merci!’


Ook op zoek naar hét perfecte handelspand?

We zijn er bijna zeker van dat we jou eraan kunnen voorstellen. Contacteer ons via info@ugly.be en dan gaan we aan de slag. Tot snel!


Niet van plan om te kopen, maar wel om te verkopen? Contacteer ons!