De favoriete adressen van het UGLY.BE-team

Oh Antwerpen en haar groene rand. Iedereen is er verslingerd aan, toch? Elke dag opnieuw staan we versteld van de prachtige woningen die in Antwerpen te ontdekken zijn. Maar wonen is meer dan binnen zitten alleen. De buurt maakt het verhaal pas echt compleet. En dé perfecte woning ligt in een wijk waar je graag vertoeft. Ons team tipt je de allerleukste plekjes uit hun eigen buurt.

 

De Pallieter

De Pallieter, een bruine kroeg zoals ze hoort te zijn. Niet meer, maar vooral ook niet minder. En, echte stadsmussen weten, hier kun je altijd terecht. Wanneer alle andere cafés de deuren stilaan sluiten, kun je bij Pallieter altijd nog een frisse pint krijgen. En dan hadden we het nog niet over het plein dat aan de voeten van dit café ligt. Het Mechelseplein in het centrum van de stad behoort tot een van de gezelligste van allemaal. Zeker wanneer de zon schijnt en de avonden zwoel zijn.

De PallieterHier vind je Elise geregeld op vrijdagavond. Ze komt binnen en bestelt haar Aperol Spritz nog voor ze haarbenen onder een tafel schuift. “De Pallieter is de ideale plek voor mijn eerste glaasje na een lange werkdag. Of ik kom er helemaal op het einde nog terecht voor een laatste (lacht). En het zalige Mechelseplein krijg je er gratis bij. Heerlijk!”

Mechelseplein 17, 2000 Antwerpen

 

De parken van Deurne

De parken zijn met voorsprong de grootste troeven van Deurne. Waar anders kun je nog zo dicht bij het centrum van de stad wonen, nabij zoveel groen? De Deurnenaars wandelen, lopen en fietsen van, naar en door maar liefst drie parken, die stuk voor stuk heerlijk zijn. Het Rivierenhof is een onmetelijk paradijs voor lopers, kinderen en wandelaars. En ook concertgangers en terrashangers komen hier ruimschoots aan hun trekken. Het Openluchttheater is één van de mooiste openluchtpodia van Vlaanderen en het terras van het kasteel midden in het park zit op zomerdagen altijd vol. In Deurne-Zuid voelen bewoners zich verwend met hun twee parken op amper 500m van elkaar. De ecologische zwemvijver in het Boekenbergpark is de kers op de taart die bijna te mooi is om waar te zijn.

Katleen is een van de grootste fans van de parken in Deurne.

De parken van DeurneHaar dagelijkse missie: zo weinig mogelijk straten doorkruisen op weg naar kantoor. Het feit dat dit in Deurne perfect kan, maakt haar zo content. “Ik hou ervan om ’s morgensvroeg te gaan joggen in het Rivierenhof. Dan heb ik het park bijna helemaal voor mij alleen. Daarna geniet ik nog heerlijk na van een natuurwandeling met de fiets aan de hand, steek ik snel even de Herentalsebaan over en kom ik via het Te Boelaerpark naar kantoor. En

bij mooi weer eindig ik m’n werkdag met een frisse duik in de natuurvijver in het Boekenbergpark.”

 

Butchers Coffee

Butchers Coffee is een koffiebar pur sang. Hier kiezen topbarista’s Dave en Paolo hun bonen zelf en wordt elke stap in het productieproces nauwlettend gestuurd en opgevolgd. Voor koffie met een hart én een ziel zit je hier goed.

Deze Butcher's Coffeekoffiebar zit in het pand van een voormalige slagerij en dat zie je. De koelcel werd omgebouwd tot een knus zithoekje met een mini-kunstgalerij.

Hier haalt Joni haar ochtendkoffie. Haar favoriet: “De Butchers Breaky is to die for. Butchers Coffee makes my day. Ah ja, want ze zijn al open om 7u. Zalig. En dat dan nog eens op een super gezellig pleintje. Oh ja, en eigenaar Dave Haesen mag er zeker wezen.”

Kasteelstraat 57, 2000 Antwerpen

 

Chasse Royale

Deze gevestigde waarde in de wijk Pulhof in Berchem werd enkele jaren geleden overgenomen door drie vrienden met een hart voor de zaak. Zij renoveerden de brasserie grondig, zonder aan authenticiteit in te leveren. Hier geniet je van een deugddoend pintje op het zonnige terras of van een van de heerlijke klassiekers zoals vol-au-vent, stoofvlees en de iconische côte à l’os.

Chasse RoyaleEen snelle hap of op het gemak aperitieven met vriendinnen op het (verwarmde) terras? Dorien is fan.

“In de zomer bestel ik hier steevast een overheerlijke portie mosselen op het terras. Hallo vakantiegevoel! De bediening in Chasse Royale is altijd snel én met een smile tot achter de oren! En ook het feit dat mijn babyfoon hier bereik heeft, is natuurlijk mooi meegenomen! (lacht)”

 

Elisabethlaan 117A, 2600 Berchem

 

Het Bos van den Baron – Brasserie Hof ter Linden

In Edegem, in de zuidrand van Antwerpen, vind je een groot parkdomein van 50 ha dat je uitnodigt om heerlijk te wandelen en te fietsen. De statige toegangsdreef met monumentale lindebomen doet je bijna wensen dat je met paard en kar gekomen was. In het park, achter het prachtige kasteel, vind je een vijver met prieel, graslanden en eeuwenoude bossen.

Dominique noemt dit fenomenale historische kasteel met tuin en vijver haar favoriete onthaasting. “Hier reed ik vroeger als klein meisje altijd met m’n fiets door op weg naar de muziekschool. Het is er zalig om te wandelen en intussen kun je in het kasteel halte houden om iets te eten en drinken. Helemaal top.”

Drie Eikenstraat 5, 2650 Edegem

 

Standard Pizza

Middenin het prachtige Groen Kwartier in Berchem vind je Standard Pizza, een pizzeria die allesbehalve standaard is. Hier werken ze zo veel mogelijk met biologische onbespoten groenten en kruiden vanop de daken van de PAKT-site ernaast. En hun pizzadeeg is van zuurdesem: gezonder en lichter dan normaal pizzadeeg.

Philippe is fan en niet alleen van de pizza’s. “Hier kom ik graag om twee redenen. Allereerst zijn de pizza’s met zuurdesemdeeg hier OVERheerlijk. Maar ze smaken nog beter in een prachtige vastgoedomgeving. Het PAKT en het Groen Kwartier zijn echt topvoorbeelden van hoe de stad aan verdichting moet doen. De combinatie van behoud van patrimonium, groen en nieuwbouw zijn volgens mij de sleutel tot succesvolle ontwikkelingen. Het feit dat ik er met de fiets vanuit mijn woonplaats Mortsel heen kan, is natuurlijk ook een pluspunt.”

Regine Beerplein 1, 2018 Antwerpen

 

Walvis

WalvisVoor een heerlijk ontbijt, een verrukkelijk stuk taart, een smakelijk aperitief én een prachtig interieur moet je bij Walvis zijn. Dit kleine hoekpand is even klein en fijn als groots in wat het doet.

Jente komt hier zalig genieten en ontstressen, terwijl ze zich even in de hoofdstad van Frankrijk waant. “De Walvis is een beetje Parijs in eigen stad. Hier zit je prachtig onder de bloesems op het terras en ook binnen is het super gezellig. Ik hou van hun heerlijke koffietjes, vooral de flat white. En een zondagse apero heb ik hier ook nog nooit afgeslagen.”

Walvisstraat 1, 2018 Antwerpen

 

Café Exter

Cafe Exter

In de schaduw van de bomen van het Boekenbergpark in Deurne vind je het beroemde café Exter. De plek voor wie houdt van back to basics en een betaalbare keuken uit grootmoeders tijd. Een frisse Stella of een Bolleke aan de toog, een snelle snack, een zakenlunch of een uitgebreid diner? Hier kan alles. En hun terras zit altijd vol.

Kristel en haar kinderen zijn er vaste klant. “Volgens mijn kinderen hebben ze hier ‘het beste ontbijt oooooit’. En daarna gaan we ravotten in het Boekenbergpark aan de overkant. Meer moet dat op een stralende zondagmorgen niet zijn.”

Eksterlaar 3, 2100 Deurne

 

Bar Brut

Bar BrutPal op ’t Eilandje met net geen uitzicht op het MAS zit een van de leukste wijnbarretjes van ’t Stad verscholen. De zalig sympathieke Iphy verwent er haar gasten met natuurwijnen én traditionele soorten. Op het terras is het zon

nekloppen en urenlang mensjes kijken geblazen en ook binnen is het übergezellig.

Hier spot je regelmatig Marlies met boek, laptop of met vrienden. “Bar Brut is zo’n plek ‘where everybody knows your name’. Het voelt altijd een beetje aan als thuiskomen, zelfs als je eventjes weg geweest bent. Hier loop je altijd wel een gelijkgestemde ziel tegen het lijf of sla je een praatje aan de toog. Over wijn of over de andere heerlijke dingen in het leven.”

Londenstraat 3, 2000 Antwerpen